E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltına olan talep düşüşe geçti---

Altına olan talep düşüşe geçti

Altına olan talep düşüşe geçti
15 Eylül 2020 - 09:25 borsagundem.com

Dünya genelinde son dönemin gözde yatırım araçlarından altına önceki aya göre talep eylül ayında azalmaya başladı.

Ağustos ayında oğlunun 31 yılın rekoru kırılarak 4 milyar 82 milyon dolarlık altın ithalti. Bu altının önemli bir kısmının vatandaşlar tarafından satın alındığını söyleyen uzmanlar, düşük faizlerin ve politik olmayanların altını ön plana çıkardığını belirttiler. Pandemi nedeniyle sınırların ve turizm bölgelerinin kapalı olmasının ihracatlarını aşağı çektiğini ifade eden Mücevher İhracatçıları Başkanı Mustafa Kamar, mevduat faizlerindeki düşüş nedeniyle yatırımcıların altına ilgisinin arttığını kaydetti. Kamar, bir önceki aya göre altına olan ilginin eylülünde azalmaya başladığını, buradaki ateşin yavaş yavaş söneceğini dile getirdi.

İHRACAT ARTIŞI BAŞLADI

Yatırımcının altına olan ilgisinin mevduat faizlerinden etkilendiğini söyleyen Mustafa Kamar şöyle devam etti: “Altının hızlı yükselişinden sonra sanki bu ateş eylül için biraz söner gibi oldu. Ancak geçen ay iç yazının çok yüksek olduğunu gördük, bu ateş yavaş yavaş sönecektir. Zaten eylülün ilkasına baktığımızda ihracatın arttığını, standart dışı külçe altın ihracatının yükseldiğini görüyoruz. ”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)