E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına Bernanke dopingi---

Altına Bernanke dopingi

Altına Bernanke dopingi
12 Temmuz 2013 - 09:01 borsagundem.com

Altın, Bernanke'nin konuşmasının desteği ile Ekim 2011'den bu yana en iyi haftasını yaşıyor

Altın, dünyanın en büyük exchange traded fonundaki (ETF) varlıkl miktarının sabit kalması ile birlikte, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşviklerin devam ettrilmesine yönelik desteğini göstermesinin ardından, Ekim 2011'den bu yana en iyi haftalık performansına yönlendi.
Spot altın, dün ons başına 1,298.73 dolar ile 24 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktıktan sonra 1,286.20 dolara gelmesinina rdından, bugün Singapur saati ile 11:50'de 1,283.62 dolar seviyesinde seyrediyordu. Metal bu haftayı yüzde 4.9 kazançla geçmeye yönlendi. Dünyanın en büyük ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın miktarı, dört gün üst üste düştükten sonra dün değişmedi.
Altın, Bernanke'nin, ekonomideki iyileşmenin devam etmesi durumunda, merkez bankasının varlık alımlarını bu yıl azaltabileceğini kaydetmesi ile birlikte, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 23 düştü. Bernanke, bu hafta yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin öngörülebilir bir süre daha güçlü bir genişlemeci para politikasına ihtiyaç duyacağını söyledi ve Fed'in Haziran ayı toplantı tutanakları, yetkililerin aylık 85 milyar dolar tutarındaki varlık alımlarının azaltılmasından önce, istihdam piyasasındaki büyümeye yönelik daha fazla işaret görmek istediklerini gösterdi.
National Australia Bank Ltd. ekonomisti Alexandra Knight, "FOMC tutanakları, teşvikleri sürdüreceklerini teyit etti," dedi ve "Beklentiler, teşviklerin azaltılmasının daha önce algılandığı kadar çabuk olmayacağı yönünde" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)