E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükselişte---

Altın yükselişte

Altın yükselişte
04 Ağustos 2022 - 11:08 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.024 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.860 liradan satılıyor

Dün ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 1.018 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,6 üzerinde 1.024 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.860 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 0,2 değer kazanmasının arından şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 1.774 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Çin ile egemenlik ihtilafındaki Tayvan'ı ziyaret etmesinin ardından artan jeopolitik risklerin altın fiyatlarını desteklediğini ifade etti.

Bugün İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararının yatırımcıların odağında yer aldığını aktaran analistler, aralık ayından bu yana her toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımına giden BoE'nin, bu ay faizi 50 baz puan artırmasının beklendiğini söyledi.

Analistler, bugünün veri gündeminde, yurt içinde reel efektif döviz kuru ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik başvurularının öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün 1760 seviyesinden açılan ons altın, gün boyu izlediği seyirde başlangıç seviyesinin bir miktar üzerinde değer kazanımı ile günü 1765 seviyesinden tamamladı. Haftanın dördüncü işlem gününde piyasalar, ISM PMI verisini takip etti. ABD ISM hizmet endeksi yüzde 56,7 olarak gerçekleşerek beklenilenin üzerinde bir performans gösterdi ve 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Dün Fed yetkililerden açıklamalar geldi. San Francisco Fed Başkanı Daly; ‘’ekonomide yumuşak iniş olasılığının azalmadığını umuyorum, enflasyonun derin bir durgunluğa girmeden aşağı geleceği konusunda iyimserim’’ söylemlerinde bulundu. Ayrıca Fed yetkilisi Bullard; ABD ekonomisi resesyonda değil, ikinci yarıda pozitif büyüme göreceğiz diye vurgularken faizler hakkında ise, faizlerde bu yıl yüzde 3,75 – 4 seviyelerine çıkmalıyız dedi. Son olarak Richmond Fed Başkanı Barkin, Fed enflasyonu kontrol edebilir ama durgunluk olabilir söylemlerinde bulundu. Kısaca Fed yetkililerinin öncelikli amacı enflasyon olduğunu ve hedef seviyesi yüzde 2’yi bulana kadar sıkı para politikaları ve faiz artırımlarına gideceklerini ve bu durumun yaratacağı resesyonu görmezden geldiklerini söyleyebiliriz. Bu durum değerli metalde baskılara sebep olsa da resesyon endişesi ons altında talep yaratabilir. Yeni günde 1764 seviyesinden açılan ons altında piyasalar, TSİ 15:30’da İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1775 – 1790 - 1811 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1755 – 1745 - 1732 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

A1 Capital Yatırım bülteninde, ' Gram Altın’da dün dar bantta hafif dalgalı bir seyir izlendi ve %0.24 değer kazanımı ile 1018.46TL’den kapanış gerçekleşti. Yükseliş eğilimi gücünü koruyor, ancak kısa vadeli göstergelerde hafif bozulma yaşanıyor. Ancak gelen satışların gün içinde karşılandığını görüyoruz. 1033 ve 1042 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir. Yükseliş trendinin devamı açısından 1042 direncinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde kar satışları etkisini artıracaktır. 1000 ve 950TL seviyelerini ise kısa vadeli destekler olarak verebiliriz. Dün 1754-1772$ bandında hareket eden Ons/Altın günü %024 oranında değer kazanımı ile 1765.34 $ dan kapadı Kısa vadeli yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Gelen satışların gün içinde karşılanmış olması ve teknik göstergelerin pozitif görünümü trendin devamını destekliyor. Kanal desteği konumunda olan 1758$ desteğinin üzerinde pozitif görünüm sürecektir. 1787$ ve 1805$ ise kısa vadeli ilk dirençler olarak takip edilebilir. Uzun vadeli düşüş trendinin kanal direnci olan 1805$ seviyesi daha önemli direnç konumunda' denildi.

Dolar 18 liranın altında işlem görüyor

 

Altının kilogramı 1 milyon 19 bin 500 liraya geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Ağustos 2022 11:51

    İlginç bişe okumuştum 1 hafta oldu. yabanvı bir yer tabi :D Türkiye de kalite belli.. Neyse faiz artışları karşısında usd artıyor. diğer devletlerde karşılıksız para baskı. faiz arttırdıkları için güvenli öncü para USD ye kayma olabilir deniyor. Haliyle USD artışları, güvenli hale gelmesi (dünya bu paraya göre dengesini ayarlıyor öncü para) otomatıkman diğer devletlerdede güvenli büyük paraların park alanı olması neticesinde yatay takiğpçici altında pozitif etkilenme olasılına girer diyordu. Ne kadar doğu bilemem :D önerme işlerini asla yapmıyorum çünkü, anlık ters rüzgarda kaçamayabilir, imkanı olamayabilir kişilern diye... Haber geldimi, haberin etkisini anında anlayanlara önerme yapabilirim :D .. neyse o bakımdan altın popülerliğini USD değerlenmesi karşısında yatay korur diyordi. Para babaları malum USD tahvillere girip beklemeyi güvenli buluyor, avrupa tahvilinden daha güvenli hemde... O bakımdan Altıncılar danışmanlarınıza,aracı kurumlarınıza, vb sorun, öğrenin