E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, yeniden zirveyi zorluyor---

Altın, yeniden zirveyi zorluyor

Altın, yeniden zirveyi zorluyor
07 Mayıs 2021 - 08:09 borsagundem.com

Spot altın, Şubat ortasından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 16 Şubat'tan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde ABD Doları'nın ve ABD 10 yıl vadeli Hazine kâğıdı getirilerinin gerilemesinin ardından spot altın fiyatı 1816 dolar/ons direncini kırdı.

Bu sabah 1822,30 dolar/ons seviyesine kadar yükselen spot altın şu sıralarda düne göre yüzde 0,25 artışla 1819,53 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Zayıf dolar ve yüzde 1,60'ın altında seyreden 10 yıl vadeli tahvil getirileri altın fiyatında yükselişe yardım etti. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam çok önemli bir nokta. Eğer veriler gerçekten iyi gelir ise, Fed'in tahvil alımlarını azaltmayı tartışmaya başlamasının yolu açılabilir.

1816 dolar/ons direncini aşan spot altın için en yakın direnç olarak 1830 dolar/ons seviyesini gösteren analistler, buranın aşılması halinde fiyatın 1847 dolar/ons seviyesine doğru gidebileceğini vurguluyorlar.

Asya piyasaları haftayı kapatırken pozitif

New York borsası günü yükselişle tamamladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)