E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcılarının gözü tahvilde---

Altın yatırımcılarının gözü tahvilde

Altın yatırımcılarının gözü tahvilde
13 Nisan 2021 - 08:32 borsagundem.com

Altında seyir, bugün yapılacak tahvil ihalesine odaklanırken, küresel altın fiyatları yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise dolar/TL'deki yatay seyirden dolayı ons altın fiyatlarına paralel.

Altın fiyatları, tahvil ihalesine ve ABD tüketici fiyatları verisine odaklandı. İki günlük düşüşün ardında yatay seyrini sürdürüyor. Gram altın da yurt içinde dolar kurundaki sakin seyir kaynaklı ons altının yatay hareketine paralel hareket ediyor.

ABD Hazinesi’nin 10 yıllık tahvil ihalesinden sonra tahvil faizleri hafif bir yükseliş kaydederken, gözler salı günü yapılacak 30 yıllık Hazine tahvili ihalesine çevrildi. ABD Hazine tahvili faizi haftaya yüzde 1,67 seviyesinden başlayıp, yüzde 1,64’e kadar geriledikten sonra salı günü yüzde 1,69 civarında bulunuyor.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, aşılama oranlarının yüzde 75’e ulaşması durumunda tahvil alımı azaltımı tartışmalarının başlayabileceğini belirterek, “2021’de son yıllara nazaran daha fazla enflasyon olacağını düşünüyorum ve bunun bir kısmının enflasyon beklentilerini etkilemesini bekliyorum” dedi.

Hafta başından bu yana yüzde 0,85 değer kaybeden ons altın, enflasyon verilerinde herhangi bir beklenmedik sapmanın ABD Hazine tahvili faizini yükseltmesiyle, düşüş eğilimini sürdürebilir. Haftaya 1.744 dolar civarında başlayan ons altın, Fed tarafından gelen açıklamalarla 1.730 dolar seviyesine kadar geriledi.

Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükseliş ve Dolar/TL arasında sıkışan gram altın, dalgalı bir seyir izledikten sonra haftayı 459 TL civarında kapatmıştı. Pazartesi gün içi yükselişte 460 TL’nin üzerini gören gram altın, dolar/TL’deki yatay seyir ve küresel altın fiyatlarındaki gerileme ile birlikte 453 TL’ye kadar çekilmiş bulunuyor.

Dolar ve euro yatay seyrine devam ediyor

 

Asya borsaları Çin ihracatından güç buldu

 

Nijerya'nın varlık fonuna Katar yatırımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)