E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın yatırımcılarının dikkatini çeken üç hisse---

Altın yatırımcılarının dikkatini çeken üç hisse

Altın yatırımcılarının dikkatini çeken üç hisse
05 Ağustos 2020 - 12:27 borsagundem.com

Altındaki yükseliş birçok yatırımcının dikkatini çekse de madencilik şirketlerinin görece küçük olması güvenilirliğine zarar veriyor. Altın uzmanı Caesar Bryan altın madenciliği yatırımının püf noktalarını aktarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altındaki art arda gelen rekorlarla birlikte yatırımcılar bu ralliden yararlanmanın farklı yöntemlerini gözden geçiriyor. Geçtiğimiz hafta altındaki hızlı yükselişe rağmen yatırıma uygun olduğunu belirten Marketwatch yazarı Michael Brush piyasaların en başarılı altın analistlerinden Caesar Bryan’la röportajını okuyucularıyla paylaşıyor.

26 yıldır Gabelli altın fonunun yöneticiliğini yapan ve fon performansıyla göz dolduran Bryan geçtiğimiz seneki performansında S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq’ın yıllık ortalama performansını geride bıraktı.

Bryan altın madeni şirketlerinin oldukça küçük olduğunun altını çiziyor. Bu nedenle tepedeki güvenilebilir yetenekleri çekebilmek oldukça zor. ABD’deki 30 madencilik hissesini belirten Philadelphia Altın ve Gümüş Endeksi’nin piyasa değeri JP Morgan’la aşağı yukarı aynı değere sahip. Bu nedenle Bryan makul derecede katı olan bir şirketin bulunmasının yolun yarısı olduğunu belirtiyor. Şirketlerde bakılması gereken kriterlerse, mali durum, maden mühendisliği ve jeoloji. Bryan, “Eğer bu kriterlerden herhangi biri eksikse bu tehlike işaretidir” ifadelerini kullanıyor. 

Maden şirketlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise harcama kontrolü. Sektör aşırı reklam yapan birçok şirketle dolu. Bu şirketler özellikle maden araştırmalarının erken sahasında ve gelişmekte olan şirketlerse kötü niyetli olabiliyor.

Bryan, “Para biriktireceğine dair izlenim veren bir şirkete ihtiyacınız var. Aksi halde inşa hiçbir şey inşa edemezsiniz” ifadelerini kullanıyor.

Şirketler olması gerekenden çok daha iyi bir senaryo yaratabilir. Bu tip reklamlara aldanmak tüm paranın kaybedilmesi sonucunu doğurur. Altın yatırımcılığında reklam yapanların hayali yatırımcıların parası vardır. Bir süre sonra bu durum reklam yapanların parası ve yatırım yapanların hayali olduğu şeklinde tersine döner. Eğer dolandırıcılardan kurtulunabilirse hayalciden çok yatırımcıya dönüşülebilir.

Sağlam yapısıyla dikkat çeken üç hisse

Bryan röportajında sağlam bir yönetim kademesi olan üç şirketi öneriyor. Goldcorp’u satın alarak madencilik varlıklarını büyüten Newmont; Mark Bristow’un liderliğinde borçlarını ödeyen ve kaynak sağlayan Barrick Gold ve CEO’su Shawn Boyd tarafından harcamaları oldukça iyi kontrol edilen Agnico Eagle Mines.

Altın fiyatları durulmuyor!

 

Çeyrek altın yok satıyor

 

Petrol fiyatları ABD stokları ile sert düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR05 Ağustos 2020 16:36

    sizin üç hisseniz varsa bizimde üç tane altın şirketimiz var.koza altın, ipek elektrik, koza a.

  • Jöleli05 Ağustos 2020 16:28

    Borsaya gireceğimize altına girseymisiz köseydik neymis borsa gidehayyy mıs mıs mıs

  • Mevsim05 Ağustos 2020 15:50

    👏👏👏👏👏

  • Mevsim05 Ağustos 2020 15:43

    Altı n n n n N Agustos eylül ekim kasım aralık

  • Mucise Reis ;)05 Ağustos 2020 13:29

    Arkadaş var, eee düğünü yapıyormusun dedim... Bana dediği, ne düğünü. düğün yapması bu altın fiyatları, ekonomi böyleyken.... düğün yapamıyorum, hatta gr aldın olmuş anasının dini, düğünlere bile gidemiyorum :D ...işte geldiğimiz son nokta