E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcıların “ticaret” konusuna odaklanmasıyla yükseldi---

Altın yatırımcıların “ticaret” konusuna odaklanmasıyla yükseldi

Altın yatırımcıların “ticaret” konusuna odaklanmasıyla yükseldi
07 Ekim 2019 - 09:06 borsagundem.com

Altın yatırımcıların dikkatinin geçen haftaki verilerin ardından ticaret konusuna dönmesiyle yükseldi

Altın yatırımcıların dikkatinin Washington ile Pekin arasında bu hafta gerçekleşecek ticaret görüşmelerine dönmesiyle birlikte yükseldi.

Çinli yetkililer ABD Başkanı Donald Trump'ın istediği geniş çaplı bir ticaret anlaşmasına gitme konusunda giderek daha fazla isteksiz olduklarının sinyalini veriyorlar. Cuma günü açıklanan rapora göre ABD'de istihdam artışı Eylül'de beklentinin altında kalırken ücret artışları da yavaşladı. İşsizlik oranı 1969'dan beri en yavaş seviyesine geriledi.

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günkü konuşmasında ABD ekonomisinin iyi bir yerde olduğunu, buna karşın bazı risklerle karşı karşıya olduğunu söyledi. Büyüme veya faiz görünümüne ilişkin detay vermedi.

Fed'den iki politika yapıcı -biri bu yılki faiz indirimlerine karşı çıkmıştı- Cuma günkü istihdam verisinin ardından ek genişlemeyi değerlendirmeye açık olduklarının sinyalini verdi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre yatırımcılar altın destekli exchange traded fonları (ETF) art arda üçüncü haftada da artırdı.

Spot piyasada işlem gören altın yüzde 0.4 yükselişe onsu 1,511.31 dolara yükselmesinin ardından Singapur saatiyle 12:38'de 1,505.89 dolar oldu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi geen hafta yüzde 0.4 gerilemesinin ardından hafifçe yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)