E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcıları Fed tutanaklarını izledi---

Altın yatırımcıları Fed tutanaklarını izledi

Altın yatırımcıları Fed tutanaklarını izledi
20 Mayıs 2021 - 08:16 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed tutanaklarındaki varlık alım yorumlarının izlenmesi ile 4 ayın zirvesine yakın bir seviyede yatay seyretti.

Ons altın fiyatları, yatırımcıların Fed tutanaklarındaki varlık alım tartışmalarına ağırlık vermesiyle 4 ayın zirvesine yakın bir seviyede bulunurken, gram altın da Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip etti.

Dün akşam yayınlanan Fed Nisan ayı toplantısı tutanaklarında şu yorum altın yatırımcılarının kararında etkili oldu:

“Birkaç katılımcı, komitenin hedefleri doğrultusunda ekonominin bu kadar hızlı toparlaması durumunda gelecek toplantılardan birinde varlık alım programının hızının azaltılmasına başlamak uygun olacaktır”

10 yıllık ABD Hazine tahvili faizi haftaya yüzde 1,62 seviyesinde başladıktan sonra Fed tutanaklarıyla birlikte yüzde 1,66 seviyesine çıktı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi de tutanaklar sonrasında 1.119 seviyesine yükseldi.

ONS ALTIN

Ağustos ayında 2 bin doların üzerine çıkarak zirveye ulaşırken, Mart ayında 1.683 dolara kadar gerileyerek dibi görmüştü. Ons altın, mayıs ayı başından bu yana süren hızlı bir yükselişle 1.875 dolara ulaşarak Ağustos zirvesinden sonraki kayıplarının yarısını sildi.

GRAM ALTIN

Geçen haftaki yükselişle birlikte 500 TL’nin üzerini gören gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişin sürmesiyle beraber kademeli bir şekilde tırmanarak 507 TL seviyesine ulaştı. Gram altın Kasım ayında 534 TL’ye ulaşarak tüm zamanların zirvesini görmüştü.

Asya borsalarında karışık seyir

'Altın kahini' Sağman'dan portföy uyarısı: Varlık dağılımı önemli!

ABD Borsaları günü düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)