E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın virüs korkuları ile yükseldi---

Altın virüs korkuları ile yükseldi

Altın virüs korkuları ile yükseldi
26 Şubat 2020 - 10:58 borsagundem.com

Altın fiyatları, korona virüse ilişkin korkuların yeniden canlanmasının güvenli liman alımlarını getirmesi sonucu yukarı yönde hareket etti

Altın fiyatları, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) Amerikalıları ülke içinde potansiyel bir salgına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarması ve Güney Kore'de virüs vaka sayısının 1,000'i geçmesinin ardından koronavirüse ilişkin endişelerin tekrar önplana çıkması sonucu yükseldi.

Riskli varlıklardan çıkılması ile birlikte, Asya'da hisse senetleri, ABD'de Standard & Poor'ws 500 (S&P 500) Endeksi'nin üst üste dört gün düşmesinin ardından değer kaybederken, ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Salı günü gördüğü tarihinin en düşük seviyesi yakınında seyretti. Traderlar ayrıca koronavirüsün küresel büyüme üzerindeki etkisini gidermek için para politikasında genişleme olabileceğine ilişkin işaretlere de bakıyor.

Spot altın yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,646.33 dolara kadar çıkmasının ardından Singapur saati ile 13:09'da 1,642.37 dolara geldi. Metal, Pazartesi günü 1,689.31 dolar ile 2013'ten beri en yüksek seviesine çıkmasının ardından Salı günü yüzde 1.5 geriledi.

Altın fiyatlarında virüs etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)