E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın virüs endişeleri ile ralli yapıyor---

Altın virüs endişeleri ile ralli yapıyor

Altın virüs endişeleri ile ralli yapıyor
06 Mart 2020 - 11:08 borsagundem.com

Altın fiyatları, korona virüsten kaynaklanan korkuların güvenli liman alımlarını desteklemesi ile ralli yapıyor

Altın fiyatları, korkulu yatırımcıların yayılmakta olan küresel sağlık krizini değerlendirmekte zorluk çekmeleri ile birlikte, güvenli liman niteliğindeki varlıklara gelen alımların etkisi ile 2011'den bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Altın, riskten kaçışın hız kazandığı bir ortamda, Pazartesi gününden bu yana yüzde 5.8 yükseldi ve yedi yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. Koronavirüs salgının büyüklüğü ve buna tedbir olarak uygulanan politikalarının etkinliğine ilişkin endişelerin artması sonrası tahvil faizlerinde görülen sert düşüş de altını destekledi.

Altın, Goldman Sachs Group Inc.'nin altının "virüse karşı bağışıklığının olduğunu" kaydetmesi ile birlikte salgından faydalanan varlıklardan biri oldu. Bu değerlendirmeden farklı olarak, para yöneticisi Jeffrey Gundlach, CNBC'ye yaptığı değerlendirmede, sahip olunacak en iyi şeyin altın olduğunu ve metalin yeni zirvelere yöneldiğini söyledi. altındaki sıçrama, hisse senetlerinde sert düşüşün gerçekleştiği ve Fed'in acil faiz indirimine gittiği dönemde meydana geldi.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Altının 1,700 doları test etmesi içi bariz bir şekilde alanı var, ancak eğer şok edici bir ABD tarım dışı istihdam verisi gelmezse, bu içinde bulunduğumuz hafta için uzaktaki bir köprü," dedi ve "Korona virüs kargaşası gelecek hafta muhtemelen altına ihtiyacı olduğu ivmeyi sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Altın, Perşembe günü yüzde 2.3 kadar değer kazandıktan sonra, yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 05:23'te ons başına 1,678.10 dolara ulaştı. geçen ay güniçi görülen zirve olan 1,689.31 doların yukarı yönde kırılması, 2013'ten bu yana en yüksek seviyesinin görülmesine yol açabilir. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Cuma günü yüzde 0.9'un altına inerek tarihinin en düşük seviyesine geriledi.

Korona virüsün küresel bazda yayılması tüm büyük ekonomilerde güvenin sarsılmasına yol açtı ve merkez bankalarını faiz indirimleri dahil teşvik tedbirleri almaya yöneltti. Fed'in bu haftaki acil faiz indirimine ek olaak, Kanada ve Avustralya da gevşemeye gitti.

Piyasadaki en son sarsıntı, korona virüsün ABD'de daha da yayıldığına ilişkin işaretlerin artması ile gerçekleşti. New York Times'ın haberine göre, 2,000'den fazla kişi kendi kendilerini karantinaya aldı.

Altındaki bu yükseliş, yatırımcıların altın destekli Borsa fonlarına (ETF) yönelmelerinden de destek buluyor. Küresel varlıklar rekor seviyede bulunuyor ve üst üste sekizinci haftayı da artışla geçmeye yöneldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş, platin ve paladyum hep birlikte düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)