E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Altın Vadeli Sözleşmeleri’nde nasıl işlem yapılır?---

Altın Vadeli Sözleşmeleri’nde nasıl işlem yapılır?

 Altın Vadeli Sözleşmeleri’nde nasıl işlem yapılır?
27 Kasım 2020 - 07:50 borsagundem.com

Altın fiyatının düşeceğini düşünen yatırımcılar Altın Vadeli Sözleşmeleri’nde “satım” yönlü işlem yaparken, Altın fiyatlarının yükseleceğini düşünen yatırımcılar Altın Vadeli Sözleşmelerinde “alım” yönlü işlem yapıyor.

Temmuz ayındaki sert yükselişi ile 1.800$’ı geçip 2.000$ sınırını geçen Ons Altın, Kovid-19 aşısı ile ilgili olumlu gelişmeler sonrasında yeniden 1.850$ bölgesine kadar geriledi. Bu haftanın ilk günündeki satış baskısı ile Ons Altın Vadeli Sözleşmeleri 1.800$’a kadar geriledi. Teknik analistler daha önce direnç olarak çalışan 1.780$’ın destek olarak çalışma olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor.    

Uluslararası yatırımcılar Altın fiyatının yükselişinden yararlandıkları gibi düşüşünden de yararlanabiliyorlar. Altın fiyatının düşeceğini düşünen yatırımcılar Altın Vadeli Sözleşmeleri’nde “satım” yönlü işlem yaparken, Altın fiyatlarının yükseleceğini düşünen yatırımcılar Altın Vadeli Sözleşmelerinde “alım” yönlü işlem yapıyor.

Uluslararası yatırımcılar Altın’ın fiyat hareketinden yararlanmak için Chicago Borsası’nda işlem gören Altın Vadeli İşlem Sözleşmelerinde işlem yapmayı tercih ediyorlar. Chicago Borsası’nda 100 Ons, 50 Ons ve 10 Ons Altın’ı dayanak kabul eden vadeli işlem sözleşmeleri işlem görüyor.

Eğer isterseniz siz de, 1.150$ kadar bir teminat ile PhillipCapital’de açacağınız hesap sayesinde 10 Ons altın büyüklüğündeki Micro Altın Vadeli Sözleşmesi’nde işlemleri yapabilirsiniz.

Hem de paranızı yurt dışına yollamaksızın...!

Ama öncelikle, sözleşme özelliklerini anlamak için PhillipCapital’in hazırladığı videoyu izlemenizde fayda var.

Peki, Altın Vadeli Endeks Sözleşmeleri'nde nasıl işlem yapabileceksiniz?

PhillipCapital’de hesap açarak.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halide, paranızı yurtdışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT27 Kasım 2020 20:51

    Altın alınırmı gidin batmakta olan üç beş hisse senedi alsanız paranızı en az 10-60 katlamıştınız.bilançosu dahi hiç önemli değil yeterki hisse senetleri aktif lsun.sağlam hisse senetlerinden de bence uzak durun bunlardan hiç bir şey olmaz.

  • RAMO CANCAN27 Kasım 2020 17:41

    Altında çöküş olacak ne vadelisinden bahis ediyorsunuz.

  • ZELİHA KARAKAŞLI27 Kasım 2020 17:14

    Trump seçilmediği için artık borsalarda çöküşe hazırlanın beyler.