E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Vadeli Sözleşmeleri’nde nasıl işlem yapılır?---

Altın Vadeli Sözleşmeleri’nde nasıl işlem yapılır?

Altın Vadeli Sözleşmeleri’nde nasıl işlem yapılır?
25 Eylül 2020 - 07:50 borsagundem.com

Uluslararası yatırımcılar Altın fiyatının yükselişinden yararlandıkları gibi düşüşünden de yararlanabiliyorlar.

Ağustos ayı başında 2.089 $’a kadar yükselen ardından da 1.900 $’a sert düşüş yapan Ons Altın uzun bir süredir 1.950-1.970$ bandında yatay hareket ediyordu. Dolar Endeksi’nin yukarı çıkmaya başlamasının ardından yeniden düşüşe geçen Ons Altın Çarşamba günkü işlemleri 1.868$’dan kapattı. Teknik analiz açısından Altın’ın 1.900$’ın üzerinde tutunamaması halinde düşüşün 1.780-1.800$’a kadar sürmesi yüksek olasılık.

Uluslararası yatırımcılar Altın fiyatının yükselişinden yararlandıkları gibi düşüşünden de yararlanabiliyorlar. Altın fiyatının yeterince yükseldiğini, artık düşeceğini düşünen yatırımcılar Altın Vadeli Sözleşmeleri’nde “satım” yönlü işlem yapıyorlar. Fiyatlar tahminlerine uygun olarak düşerse bu kez daha düşük fiyattan Altın Vadeli Sözleşmeleri’ni satın alarak kar elde ediyorlar.

Uluslararası yatırımcılar Altın’ın fiyat hareketinden yararlanmak için Chicago Borsası’nda işlem gören Altın Vadeli İşlem Sözleşmelerinde işlem yapmayı tercih ediyorlar. Chicago Borsası’nda 100 Ons, 50 Ons ve 10 Ons Altın’ı dayanak kabul eden vadeli işlem sözleşmeleri işlem görüyor.

Eğer isterseniz siz de, 1.025$ kadar bir teminat ile PhillipCapital’de açacağınız hesap sayesinde 10 Ons altın büyüklüğündeki Micro Altın Vadeli Sözleşmesinde işlemleri yapabilirsiniz.

Hem de paranızı yurt dışına yollamaksınız...!

Ama öncelikle, sözleşme özelliklerini anlamak için PhillipCapital’in hazırladığı videoyu izlemenizde fayda var.

Peki, Altın Vadeli Endeks Sözleşmeleri’nde nasıl işlem yapabileceksiniz?

PhillipCapital’de hesap açarak.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halide, paranızı yurtdışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)