E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın üst üste dördüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi---

Altın üst üste dördüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi

Altın üst üste dördüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi
29 Ağustos 2019 - 10:29 borsagundem.com

Altın fiyatları, ticaret savaşı ve negatif faizin etkisi ile üst üste dördüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Altın, aralarında ticaret savaşı ve negatif reel faizlerin de olduğu bir sizi faktörün fiyatları yükseltmesi ile birlikte üst üste dördüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi. Gümüş fiyatları Çarşamba günü 2017'den beri en yüksek seviyesine ulaştı.

Ticaret savaşı cephesindeki son gelişmede, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD'li ticaret yetkililerinin Çinli müzakerecilerin Washington'u ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti, ancak Eylül ayında yapılması planlanan görüşmelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda bilgi vermedi.

Aynı zamanda, Mnuchin, Trump yönetiminin ultra uzun vadeli tahvil ihracını ciddi biçimde düşündüğünü ve bu adımın 16 trilyon dolar büyüklüğündeki ABD tahvil piyasası için tarihi bir hareket olacağını kaydetti.

 

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek Singapur saati ile 12:27'de ons başına 1543.75 dolara çıktı ve Ağustos ayını yüzde 9'un üzerinde kazançla geçmeye yöneldi. Bu Şubat 2016'dan bu yana en yüksek aylık kazancı işaret ediyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Gümüş yükselişini beşinci güne taşıdı ve Çarşamba günü ons başına 18.5113 dolar ile 2017'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Metal üst üste dördüncü haftalık kazancına yöneldi.

Diğer değerli metallerden, palladyum yüzde 0.4 ve platin yüzde 0.9 değer kazandı.

Guotai Junan Securitie, hazırladığı raporda, altının yılın ikinci yarısında yükselmesini beklediklerini ve yıllık ortalama fiyatın 1,350 dolar ile 1,400 dolar arasında dalgalanabileceğini kaydetti.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Gümüş destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar yeni tarihi zirvesini görürken, altın destekli ETF'lerdeki varlıklar 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

*Asya hisse senetleri Perşembe günü, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerinin sonraki adımlarını beklemeleri ile birlikte hafifçe geriledi.

*İngiltere Kraliçesi, Başbakanı Boris Johnson'a Avam Kamarası'nı askıya alma yetkisi verdi ve böylelikle sert tartışmalara sahne olan Parlamento 12 Eylül'de kapanacak ve Johnson'ın önünde yeni bir yasama programı için bir ay süre olacak.

*Mnuchin, Trump yönetiminin şimdi dolara müdahale etme konsuunda niyeti olmadığını söyledi, ancak gelecekteki olası bir hareketin Fed ve küresel müttefiklerle koordineli olmasını tercih edeceğini işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)