E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Trump'la haftalık kazanca yöneldi---

Altın Trump'la haftalık kazanca yöneldi

Altın Trump'la haftalık kazanca yöneldi
26 Ocak 2018 - 09:58 borsagundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların Trump ve Mnuchin'den gelen dolar yorumlarının ardından haftayı kazança geçmeye yöneldi

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in zayıf doların dış ticaret için iyi olduğunu söylemesinin ardından güçlü dolar taraftarı olduğunu kaydetmesi ile birlikte doların sakinleşmesi sonrası son yedi haftada altıncı kez haftalık kazanca yöneldi.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 09:38'de ons başına 1,351.44 dolara çıktı. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.5 yükseldi.

Metal Perşembe günü 1,366.15 dolara kadar çıkarak Ağustos 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Trump'ın yorumları sonrası geriledi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi üst üste yedinci haftayı da kayıpla geçerek Ağustos 2010'dan bu yana en uzun haftalık düşüş serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.7 yükselerek ons başına 17.4128 dolara çıkarken, platin yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,016.30 dolara ulaştı ve yükselişini yedinci haftaya taşıyarak Ağustos 2013'ten bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Palladyum ise üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye hazırlanıyor.

Petrol hafif geriledi

 

Trump doları ateşledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)