E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, toparlanma sonrası yatay seyirde---

Altın, toparlanma sonrası yatay seyirde

Altın, toparlanma sonrası yatay seyirde
12 Ağustos 2021 - 08:25 borsagundem.com

Altın fiyatları, beklentilerle paralel gelen ABD enflasyon verisinin Fed'in varlık alımı azaltımına erken başlayacağına dair endişeleri azaltmasıyla yeniden 1.750 doları gördü.

Altın, ABD’de tüketici fiyatlarının beklentilerle paralel artmasıyla son üç haftadaki en büyük yükselişini kaydetti.

ABD’de tüketici fiyatları Temmuz ayında yüzde 5,4 artış kaydetti. Enflasyonun beklentilerle paralel gerçekleşmesi Fed’in varlık alımı azaltımı takvimiyle ilgili endişeleri kırarken altın piyasaları da para politikasının erken sıkılaşabileceğine yönelik baskıların azalmasından destek buldu.

Altın, geçen hafta cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle Nisan ayından bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. Fed’den yapılan açıklamalarda istihdam piyasasının varlık alımı azaltımı kararını etkileyecek ana faktörlerden biri olacağı vurgulanmıştı.

Temmuz ayını dar bir fiyat aralığında geçiren ons altın, istihdam verisi sonrasında 100 günlük hareketli ortalamasını aşağı yönlü kırarken değerli metalin 50 günlük hareketli ortalaması da 200 günlük ortalamasını aşağı yönlü kesiyor. Bu da altın fiyatlarının düşüş eğilimine girdiğinin bir işareti olarak yorumlanıyor. Nisan ayından itibaren artan enflasyon ve Fed’in para politikasında hala güvercin mesajlar vermesiyle yükselişe geçen ons altın, Haziran başında 1.900 doları geçerek Ocak ayından beri en yüksek seviyeyi görmüştü. Ons altın, bu sabah saatlerinde 1.750 dolar civarında işlem gördü.

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişle tarım dışı istihdam verisi sonrasında kayıplarını sınırlandırabilmişti. Fakat Dolar/TL ’nin de düşüşe geçmesi ve küresel altın fiyatlarında yaşanan son kayıplarla beraber gram altın 5 Mayıs’tan bu yana ilk defa 480 TL’nin altını görmüştü. Gram altın, bu sabah saatlerinde 486 TL civarında işlem gördü.

Asya borsaları yön belirleyemiyor

 

ABD bütçesi temmuzda 302 milyar dolar açık verdi

 

Katar, Suudi Arabistan'a büyükelçi atadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)