E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ticaret iyimserliğinin azalması ile yükseldi---

Altın ticaret iyimserliğinin azalması ile yükseldi

Altın ticaret iyimserliğinin azalması ile yükseldi
14 Kasım 2019 - 11:20 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserliğin azalması ile birlikte yükseldi.

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD-Çin ticaret anlaşması ihtimaline yönelik endişeler ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikasına ilişkin yorumlarına çevirmeleri ile birlikte yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret görüşmelerinin "hızlı" ilerlediğini kaydetti, ancak anlaşmanın ilk safhasının imzalanma tarihi ve yeri konusunda henüz bir bilgi yok.

Öte yandan, Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü Kongre'de Müşterek Ekonomi Komitesi'ne yaptığı konuşmada, üç indirimin ardından gösterge faizin bir süre sabit tutulacağına ilişkin görüşünü korudu, ancak büyüme görünümünde bozulma olması durumunda faiz indirimlerine tekrar başlanabileceğini işaret etti. Powell Perşembe günü de Kongre'de konuşacak.

Spot altın Çarşamba günü yüzde 0.5 yükseldikten sonra yüzde 0.3 değer kazanarak Singapur saati ile 13:30'da ons başına 1,467.90 dolara tırmandı. Fiyatlar Salı günü 1,445.70 dolar ile 5 Ağustos'tan bu yana güniçi en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yaklaşık bir ayın en yüksek seviyeleri yakınında yatay seyrediyor.

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, "Altın, hayalkırıklığı yaratan ekonomik veriler ve ticaret belirsizliğinden dolayı son dönemdeki düşük seviyelerden toparlandı ve kazançlar bir süre devam edebilir," dedi ve "Ancak genel eğilim halen dolardaki güçlü seyir ve Fed'in faizi sabit tutma yönündeki vurgusu nedeniyle halen zayıf" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.9930 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.3 kazançşa ons başına 1,716.31 dolara ulaştı ve platin yüzde 0.1 düşerek ons başına 874.64 dolara indi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Çin ekonomisi Ekim ayında daha da yavaşladı ve bu durum, ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin ülke içinde talebin azalmasına neden olduğu bir ortamda, politika yapıcıların parça parça teşviklerinin üretim ve yatırımı canlandırmaya yetmediğini işaret ediyor.

*Öte yandan, yatırımcıların dikkatleri Trump'a yönelik azil sürecinin ilk halka açık oturumundaydı. Trump'ın, Ukrayna'ya siyasi rakibine soruşturma açması için baskı yaptığı iddia ediliyor.

*ABD'de tüketici fiyatları Ekim ayında Çin mallarına yeni tarifelere ramen beklenmedik bir şekilde düşük çıktı. Bu durum fiyat artışlarının bu yılki faiz indirimlerine karşın Fed'in hedef seviyesi olan yüzde 2'ye ulaşmada yavaş kalabileceğini işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)