E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın "ticaret" haberleri ve güçlü dolar ile kaybını korudu---

Altın "ticaret" haberleri ve güçlü dolar ile kaybını korudu

Altın ticaret haberleri ve güçlü dolar ile kaybını korudu
20 Ağustos 2019 - 10:42 borsagundem.com

Altın fiyatları, ticaret görüşmelerinde ilerleme işaretleri ve güçlü doların etkisiyle kaybını korudu

Altın fiyatları, ABD-Çin ticaret müzakerelerinde ilerleme işaretleri ve dolardaki güçlü seyrin talebi azaltması ile bu ayın en büyük kaybını korurken, yatırımcılar ABD para politikasının görünümüne ilişkin detayları bekliyor.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD'nin Çinli teknoloji devi Huawei Technologies Co.'nun bazı faaliyetlerine getirdiği yaptırımları 90 gün erteleyeceğini açıkladı. Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in faiz indirimlerine yönelik itirazlarını sürdürürken, ABD Başkanı Donald Trump Fed'e 100 baz puanlık faiz indirimi çağrısında bulunarak merkez bankasına yönelik baskılarını artırdı. Dolar bu yılın en yüksek seviyesi yakınlarında seyrediyor.

Piyasalarda dikkatler, Çarşamba günü açıklanacak Fed'in Temmuz toplantısının tutanaklarına ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole toplantısında yapacağı konuşmaya çevrildi.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 1.2 ile 31 Temmuz'dan bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra fazla değişmeyerek Londra saati ile 07:01'de ons başına 1,496.70 dolarda kaldı.

Fiyatlar geçen hafta 1,535.11 dolar ile Nisan 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi ve bu yılın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

Singapur'da VM Markets Pte idari ortağı Stephen Innes, "Risk iştahının geri dönüşü, altın boğaları tarafında bir diken gibi," dedi ve "Altın piyasaları olumlu risk ortamının baskısı altındazorluk çekmeye devam ediyor, ancak aşağı yönlü ivme, 1,490 dolar seviyesini test etmenin bir olumlu haber uzağında olduğumuzu işaret ediyor. Bu seviyenin aşağı yönde kırılması çıkışları getirebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 ve spot platin yüzde 0.2 yükselirken, palladyum fazla değişmedi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu yılki toplantılarında oy kullanma hakkına sahip Rosengren, Temmuz ayındaki faiz indirimi kararına muhalif kalan iki politika yapıcısından biriydi. Boston Fed Başkanı, toplantıdan iki gün sonra yaptığı açıklamada, gevşemeye ek yapılması için "güçlü bir durum" görmediğini söylemiş ve aynı zamanda, faiz indiriminin istikrar risklerini artıracağına ilişkin endişelerini dile getirmişti.

*Beyaz Saray, yönetimin, göstergelerin artan bir şekilde yavaşlamayı işaret etmesi ile birlikte, tüketici harcamalarını desteklemek için gelir vergilerini düşürmeyi değerlendirdiği yolundaki haberleri yalanladı.

*Hindistan'da kuyumculuk sektörü, rekor seviyelerdeki fiyatların ve azalan talebin yıllık altın satışlarını üç yılın en düşüğüne indirme tehdidini getirmesi ile birlikte olumsuz bir görünüm ile karşı karşıya.

*Emektar yatırımcı Mark Mobius, merkez bankalarının para politikasını gevşetmeleri ile birlikte, altın biriktirmenin uzun vadede getiri sağlayacağını söyleyerek, altın alımlarını destekleyici değerlendirmelerde bulundu.

*İsviçre'nin altın ihracatı Temmuz ayında yüzde 148 artarak 120.2 tona çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)