E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ticaret görüşmeleri ile 10 ayın zirvesine yakın---

Altın ticaret görüşmeleri ile 10 ayın zirvesine yakın

Altın ticaret görüşmeleri ile 10 ayın zirvesine yakın
21 Şubat 2019 - 10:48 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticarat görüşmelerine ilişkin iyimserlikle 10 ayın en yüksek seviyesi yakınına yükseldi

Altın fiyatları, Fed'in Ocak ayı toplantı tutanaklarının faiz artırımına gidilebileceği olasılığını işaret etmesine karşın, ABD ile Çin arasında süregelen ticaret görüşmelerinde ilerleme olduğuna ilişkin iyimserlikle 10 ayın en yüksek seviyesi yakınına yükseldi.

Amerikalı ve Çinli müzakereciler, görüşmeler konusunda bilgiye sahip kaynaklara göre, nihai ticaret anlaşmasına baz oluşturacak birden fazla mutabakat zaptı üzerinde çalışıyor.

Teknik tarafta ise, altının 14 günlük RSI göstergesi Perşembe günü 70 seviyesinin üzerine çıktı ve bu durum metalin aşırı alım bölgesinde olabileceğini işaret ediyor.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 12:28'de ons başına 1,340.06 dolara tırmandı. Fiyatlar Çarşamba günü 1,346.80 dolar ile Nisan ayından bu yana güniçi en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.2 aşağıda kapandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyreti.

Kotak Commodity Services analistleri, hazırladıkları notta, "Altın son birkaç günde Fed tutanaklarının Fed'in güvercin tutumunu daha da pekiştireceği beklentileri keskin yükseldi," dedi ve "Ancak yeni bir işaret gelmemesi biraz düzeltmeye neden oldu ve bu durum biraz daha sürebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin yüzde 0.2 geriledi ve palladyum Çarşamba günü ons başına 1,505.46 dolar ile rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 0.2 değer kazandı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Fed'in 29-30 Ocak toplantı tutanaklarına göre, politika yapıcılar 2019 yılında bilanço daraltmayı sonlandırabileceklerini işaret ederken, faiz artışlarının sonlanmayabileceğini kaydettiler. Tutanaklar, yetkililerin faiz artırımına gitme nedenleri konusunda bölündüklerini gösterdi.

*ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri bu hafta Washington'da tekrar başladı ve yatırımcılar ilerleme işaretlerini yakından izliyor.

*İngiltere Başbakanı Theresa May, anlaşmaya varılabileceği işaretlerinin arttığı bir ortamda, Brexit konusundaki kilitlenmeyi çözme yolları arıyor.

*Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanakları Perşembe günü açıklanacak ve Başkan Mario Draghi Cuma günü konuşma yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)