E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ticaret beklentileri ile kazancının bir kısmını geri verdi---

Altın ticaret beklentileri ile kazancının bir kısmını geri verdi

Altın ticaret beklentileri ile kazancının bir kısmını geri verdi
10 Ekim 2019 - 11:35 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin beklentiler ile kazancının önemli kısmını geri verdi

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Perşembe günü Washington'da başlayacak olan üst düzey ABD-Çin ticaret müzakerelerine çevirmesi ve traderların her iki tarafın da bir kur paktı ile sonuçlanabilecek "erken hasat anlaşması" olarak adlandırılan bir taviz arayışına gidebileceklerine ilişkin haberi değerlendirmeleri ile birlikte kazancının önemli kısmını geri verdi.

Üst düzey müzakereciler, ticaret anlaşmazlığının her iki ülkenin ekonomilerine zarar vermesi ve aynı zamanda diğer ülkelerin büyümeleri üzerinde de baskı oluşturması ile birlikte, Temmuz ayından bu yana ilk kez yüzyüze görüşmelere hazırlanıyor. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Beyaz Saray, gelecek haftaki tarife artışlarının askıya alınmasına yol açabilecek kısmi bir anlaşmanın parçası olarak daha önce mutabakata varılmış kur paktını uygulamaya koymak istiyor.

Öte yanan, yatırımcılar Fed'in Çarşamba günü açıklanan son toplantı tutanaklarını değerlendiriyor. Bu tutanaklara göre, yetkililer mevcut faiz indirim kampanyasının ne kadar devam ettirilmesi gerektiği konusunu tartışmaya başladı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) da son toplantısının tutanaklarını Perşembe günü açıklayacak.

Spot altın yüzde 0.8 artışla ons başına 1,517.14 dolara kadar çıkarak 3 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından Londra saati ile 06:10'da yüzde 0.2 yukarıda 1,508.08 dolar seviyelerindeydi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, "Altın, hisse senedi ve Döviz piyasalarında dalgalanmaya neden olan ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin belirsizlikten destek bulmaya devam ediyor," dedi ve "Ancak halen görüş farklılıkları büyük ve bu durum yakın zamanda bir anlaşmaya varılacağına ilişkin piyasa umutlarını düşük tutuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.6 yükselerek ons başına 17.8316 dolara çıkarken, platin ve palladyum yüzde 0.1 düşerek sırasıyla ons başına 891.18 dolar ve ons başına 1,680.45 dolar seviyelerine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)