E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın takı talebi gerileyebilir---

Altın takı talebi gerileyebilir

Altın takı talebi gerileyebilir
28 Temmuz 2022 - 08:01 borsagundem.com

Dünya Altın Konseyi'ne (WGC) göre, en büyük pazarlardaki zayıf ekonomik büyüme nedeniyle altın takı talebi düşebilir.

Dünya Altın Konseyi (WGC), üç aylık raporunda, Çin'in katı sıfır Kovid politikası ile mücadele eden emlak sektörünün bir kombinasyonunun muhtemelen bu ülkedeki talepte yavaş bir toparlanmaya neden olacağını vurguladı. Bir diğer üst düzey tüketici olan Hindistan da düşen rupi ve daha yüksek ithalat vergisi nedeniyle daha düşük alımlar görülebilir.

Çin'deki karantinalar ve yerel para birimleriyle satın alınan altını daha pahalı hale getiren güçlenen doların etkisiyle, mücevher talebi 2021'den sonra zayıfladı.

WGC'nin kıdemli analisti Louise Street yaptığı açıklamada, "Birçok ülke ekonomik zayıflıkla karşı karşıya kaldığı ve yaşam maliyeti krizleri harcamaları sıkıştırmaya devam ettikçe, tüketici kaynaklı talep muhtemelen yumuşayacaktır" dedi.

WGC'ye göre, merkez bankalarının daha sıkı para politikası faizsiz varlıkların cazibesini azalttığından, yatırımcıların altın alımı yılın geri kalanında genel olarak yatay seyredecek.

Altının kilogramı 998 bin 200 liraya yükseldi

 

Altın fiyatları FED yüzünden düşmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)