E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın tahvillerin düşüşüyle çıkıyor---

Altın tahvillerin düşüşüyle çıkıyor

Altın tahvillerin düşüşüyle çıkıyor
13 Ocak 2021 - 11:04 borsagundem.com

Gram altın 445 lira seviyelerinde, çeyrek altın 722 lira, Cumhuriyet altını 2.954 liradan satılıyor

Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 445 liradan işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 445 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa paralel 445 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 722 lira, Cumhuriyet altını da 2.954 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı, önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1.860 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri ile dolar endeksindeki düşüşün üst üste ikinci güne taşınması ve ABD'deki teşvik paketi beklentilerinin altının ons fiyatını desteklediğini ifade etti.

Bugün, ABD'de enflasyon, Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yayımlayacağı Bej Kitap raporunun takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların direnç, 1.820 doların destek konumunda olduğunu bildirdi.

Altın fiyatlarına Fed desteği

 

Borsa İstanbul'da yükseliş hız kesmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI13 Ocak 2021 11:36

    bu hasıl olacak.abd her ay trilyonlarca dolar basacak bir taraftanda faizleri artırıyorum diyecekler.buna inanmak için keriz olmak gerekir.sonraki bizde bir anda dövizler ikiye dahi katlıyabiliyor.