E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın son beş haftada dördüncü haftalık kaybına hazırlanıyor---

Altın son beş haftada dördüncü haftalık kaybına hazırlanıyor

Altın son beş haftada dördüncü haftalık kaybına hazırlanıyor
27 Eylül 2019 - 10:52 borsagundem.com

Altın fiyatları, ticaret savaşı ve ABD'de artan siyasi gerilime ilişkin haberler ile haftayı kayıpla geçmeye hazırlanıyor

Altın fiyatları, yatırımcıların ticaret savaşı ve ABD siyasetinde artan gerilime ilişkin haberleri değerlendirmeleri ile birlikte son beş haftada dördüncü haftalık kaybına hazırlanıyor.

Altın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticaret anlaşmasının "düşünülenden daha yakın bir zamanda" olabileceğini kaydetmesi ile birlikte Çarşamba günü gerçekleştirdiği yüzde 1.8 düşüş sonrası kayıplarını korudu. Yatırımcılar halen, yetkililerin Trump'ın azil soruşturmasının merkezindeki ispiyoncunun suçlamalarını yayımlamasının ardından ABD'de siyasi gelişmelere ilişkin haberleri yakından izliyor.

Palladyum fiyatları üst üste sekiz hafta yükselerek 2010'dan beri en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Küresel palladyum üretiminin yüzde 40'ını kontrol eden MMC Norilsk Nickel PJSC, madencilik yatırımlarının eksik kalması dolayısıyla piyasada açığın artabileceğini kaydetti.

Spot altın Singapur saati ile 14:00'te ons başına 1,504.65 dolar civarında yatay seyrediyordu ve bu hafta yüzde 0.8 düştü. Fiyatlar Eylül ayında düşüş göstererek dört aydır süren yükseliş serisini sonlandırmaya hazırlanıyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti ve bu hafta yüzde 0.5 yükseldi.

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, "Altın 1,500 dolar civarında bir bantta konsolide oluyor ve ABD-Çin ticaret görüşmeleri ya da jeopolitik gelişmeler konusundaki işaretlerden kaynaklanabilecek yeni tetikleyicileri bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 17.797 dolara çıktı ve bu hafta yüzde 1.1 düştü. Platin yüzde 0.1 yükselerek ons başına 932.37 dolara çıktı ve üst üste üçüncü haftayı da düşüşle geçmeye yöneldi. Palladyum ons başına 1,668.45 dolar civarında yatay seyretti ve bu hafta yüzde 1.6 değer kazandı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Trump, Demokrat rakibi Joe Biden'a hamlede bulunmak ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ile yaptığı tartışmalı telefon görüşmesi sonrası ispiyoncunun suçlamalarını önemsiz göstermek için New York'ta ABD'li diplomatlarla kapalı kapılar ardından bir araya geldi.

*Fed'in faiz tahminlerine ilişkin "noktasal grafiği", para politikasının önümüzdeki üç aylık dönemde nereye gitmesi konusunda merkez bankacılar arasında çok fazla anlaşmazlık olduğunu gösterdi.

*Dünya Altın Konseyi'nin Piyasa İstihbarat Grubu'ndan Mukesh Kumar, grubun internet sitesindeki blogunda, Hindistan'da altın iskontolarının Ağustos ayında, durgun perakende talebi ve artan gümrük vergilerinden dolayı yüksek miktarlı resmi olmayan altın ithalatı nedeniyle Temmuz ayındaki seviyesi olan ons başına 28 dolardan 55 dolara yükseldiğini kaydetti.

*Dışişleri Bakanlığı brifingine göre, ABD muhtemelen Çinli telekomünikasyon devi Huawei Technologies Co. ile iş yapmak için Amerikan şirketlerine sağladığı geçici istisnayı yenilemeyecek.

*Fed'in enflasyonu izlemekte tercih ettiği gösterge olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi Cuma günü açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)