E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, son 1 ayın zirvesine yaklaştı---

Altın, son 1 ayın zirvesine yaklaştı

Altın, son 1 ayın zirvesine yaklaştı
31 Ağustos 2021 - 08:22 borsagundem.com

Altın fiyatları, dün geriledikten sonra bugün Asya işlemlerinde yükselirken, Powell’ın açıklamasının etkisi ile son 1 ayın zirvesine yaklaştı.

Altın fiyatları, pazartesi günü hisse piyasalarındaki iyimserlikle geriledikten sonra Asya piyasalarında yeniden yükselerek, son 4 haftanın en yüksek seviyelerine yakın bir seviyede işlem görüyor. Gram altın ise Dolar/TL ’deki gerilemeye rağmen küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 490 TL sınırında bulunuyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole sempozyumunda gerçekleştirdiği güvercin konuşma altını desteklemesine rağmen hisse piyasalarını daha kuvvetli etkiledi. S&P 500 yeniden rekor tazelerken küresel hisse piyasaları da güçlü şirket kazançları ve güvercin para politikasının devam edeceğine dair beklentilerle yedinci aylık kazancına doğru yöneldi.

Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, "Tahvil alımlarını azaltmaya bu yıl başlamak uygun olabilir. Tahvil alımlarında azaltım doğrudan faiz artırım zamanlaması sinyali değil" derken, şöyle devam etti: 

Enflasyonun geçici olduğunu görebiliyoruz. Yüksek enflasyon problem olursa Fed kesinlikle tepki verir. Yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaştığımızı zaman gösterecek. Geçen yıl yaptığımız değişiklikler bize kolaylık sağladı. Toparlanmayla varlık alımlarını azaltmayı çoğu üye destekliyor.

ONS ALTIN

Powell’ın güvercin konuşması sonrasında piyasalarda oluşan iyimser havayla birlikte haftaya 1.820 dolar civarında başlayan ons altın, hisse piyasalarının pazartesi günü rekor kırmasından sonra hafif bir düşüş kaydetmişti. Asya işlemlerinde yeniden yükselişe geçen ons altın salı günü 1.814 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN

Geçen hafta Jackson Hole sempozyumu öncesinde dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyle beraber 480 TL seviyesine kadar inen gram altın, toplantı sonrasında dolar kurunun zayıflamasına rağmen küresel altın fiyatlarındaki yükselişle pazartesi günü yatay bir seyir izlemişti. Gram altın salı günü dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 489 TL civarında bulunuyor.

Ünlü yatırımcıdan tavsiye: Kur riskine karşı altın koruması

Ethereum'da bug sorunu

Asya piyasalarında veri baskısı

Petrolde kasırga etkisi sürüyor

Virüsü dünyaya yayan Çin’de vakalar sıfırlandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)