E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın rallisine bitcoin de katılıyor---

Altın rallisine bitcoin de katılıyor

Altın rallisine bitcoin de katılıyor
29 Temmuz 2020 - 10:34 borsagundem.com

Yatırımcılar altının yükselişine odaklanırken Oppenheimer analisti Ari Wald bitcoin’in 2017 yılındaki çıkışı tekrar sağlayacak momentuma ulaştığını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın Salı günü bir rekora daha ulaşarak 1974 dolar seviyesine geldi ve ay içerisinde %8 değer kazandı. Yatırımcılar altındaki bu güçlü ralliyi incelemeye devam ederken kripto para birimi bitcoin 10.900 dolar seviyesini geçerek temmuz ayından bu yana yaklaşık %20 değer kazandı. Analistlerse altınla bitcoin rallisinin beraber ilerlediğini belirtiyor.

Yatırım bankacılığı şirketi Oppenheimer’ın Baş Teknik Analisti Ari Wald altının yükselişin ardından halen iyi bir görünüme sahip olduğunu belirtiyor. Wald CNBC’ye verdiği röportajda, “ABD Merkez Bankası’nın bilançosundaki genişlemeyi değerlendirmenin bir yolu olarak altını öneriyoruz. Aslına bakılırsa oldukça yüksek momentumlu bir emtia birimi, tüm emtia birimleri arasında momentum açısından en yüksek sırada yer alıyor” ifadelerine yer verdi.

Fakat Wald bununla birlikte altınla beraber bitcoin’in yükselişinin de altını çiziyor. Analist altın yatırımcılarına, “Bundan vazgeçmemelerini öneriyoruz” dedi. FED’in aksine parasal genişleme sürecinden etkilenmeyen dijital para birimi için de konuşan analist, “Genişlemekte olmayan bitcoin’in vurgulanmasının değerli olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin'de momentum yükseliyor

Oppenheimer Baş Teknik Analisti, “Bitoin 2017 pik noktasından düşüş trendini tersine çeviriyor. Eğer uzun vadeli düşünüyorsanız bu tip bir hareketi görmek isteyebilirsiniz” dedi.

Bitcoin Aralık 2017’deki yaklaşık 20.000 dolarlık zirvesinin çok altında seyrediyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Gradient Investments’ın Başkanı Michael Binger ise altın yerine bitcoin’i tercih eden yatırım uzmanlarından. Binger, “İkisinin arasından altının tarafını seçerdim” ifadelerini kullanarak altın yatırımcıları için harika bir ortam oluştuğunun altını çiziyor. Binger, “Demek istediğim o ki zayıf Amerikan Doları’nız var, negatif reel faiz oranlarınız var. Tüm bunlar yükselen enflasyon olasılığına dayanıyor” dedi.

Binger, Wald’ın bitcoin'e ilişkin söylediği bir momentum yatırımının gerçekliğini kabul etmekle birlikte, kripto para biriminin "henüz geçerli bir para birimi" olmadığını da sözlerine ekliyor.

Sene içerisinde altın %28 bitcoin ise %53 değer kazandı.

Altının onsu 3500 doları görür mü?

 

Fed öncesi ABD vadeli endekslerinde yön aşağı

 

Küresel piyasalar Fed'e odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)