E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın piyasasında "agresif Fed" baskısı sürüyor---

Altın piyasasında "agresif Fed" baskısı sürüyor

Altın piyasasında agresif Fed baskısı sürüyor
06 Haziran 2022 - 09:30 borsagundem.com

Altın, ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üstünde gelmesi sonrası piyasalarda Fed'in agresif sıkılaşmaya devam edeceği beklentilerinin etkisiyle yeni haftaya yatay başladı.

Altın, ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesi ve Fed’in agresif faiz artışlarına devam edeceği görüşlerinin güçlenmesi sonrası Cuma günü yaşadığı düşüş sonrasında yeni haftaya yatay bir başlangıç yaptı.

Haftaya 1.850 dolar seviyesinden başlayan altında ilk işlemler bu seviyenin etrafında gerçekleşti.

Spot altın, üç ay önce Rusya’nın Ukrayna işgaline başladığı dönemde gördüğü zirveye oranla yüzde 10 düşüş yaşasa da 1.850 dolar seviyesindeki desteğini koruyor.

ABD’de ücret artışları sabit kalırken istihdam Mayıs ayında güçlü bir hızla artmaya devam ediyor. Bu durum Fed’in enflasyonu dengelemek için sert artışlar yaptığı dönemde ekonominin güçlenmeye devam ettiğine dair olarak önemli bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü açıkladığı verilere göre Nisan ayında 436 binlik artış yaşayan tarım dışı istihdam verileri Mayıs ayında da 390 binlik bir yükseliş yaşadı. İşsizlik oranı yüzde 3,62da kalırken iş gücüne katılım oranı yükseldi.

Dünyanın en büyük mücevher altın tüketicisi olan Çin’de ise Kovid-19’la mücadeleye karşı olumlu işaretler artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay virüsün kontrol altına alındığı açıklanan ülkede Pekin yönetimi virüs kısıtlamalarını hafifletmeye devam etmeye hazırlanıyor.

Gram altında kısmi düşüş

Altının kilogramı 993 bin liraya yükseldi

Altınyağ Madencilik ve Teknosa sorusu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)