E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın “PBOC'nin yuan hamlesi” sonrasında yükselişine ara verdi---

Altın “PBOC'nin yuan hamlesi” sonrasında yükselişine ara verdi

Altın “PBOC'nin yuan hamlesi” sonrasında yükselişine ara verdi
06 Ağustos 2019 - 10:25 borsagundem.com

Altın, Çin Merkez Bankası'nın referans yuan kurunu piyasa beklentisinden güçlü bir seviyede belirlemesinin ardından yükselişini durdurdu

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının tırmanması ve büyümenin yavaşlamasıyla birlikte güvenli varlık arayışındaki yatırımcıların adresi haline gelen altın, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) güçlü fiksing adımıyla yükselişine ara verdi.

Altın, ABD yönetiminin Çin'i resmi olarak kur manipülatörü ilan etmesiyle birlikte ilk tepki olarak altı yılın zirvesine tırmandı. Değerli metalin sert yükselişi dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ilişkinin ne kadar hızlı bir şekilde kötüleştiğini gösterdi. Sonrasında ise PBOC'nin yuan referans kurunu kilit önemdeki 7 seviyesinden daha güçlü bir noktada belirlemesiyle kazancını sınırladı.

Altın ticaret savaşının görünüm üzerinde baskı oluşturmasıyla bu yıl yüzde 14 yükseldi. Piyasalar bu hafta çalkalanmaya başladı, hisse senetleri sert düşerken ABD 10 yıllıklarının faizi 2016 seçimleri öncesinde görülen seviyelere yaklaştı. Altın destekli exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarı altı yıldan uzun bir sürenin zirvesine tırmandı.

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, “Çin'in kur manipülatörü olarak ilan edilmesi gerçekten sembolik bir gösterge. Yine de, tansiyonun tırmanması küresel büyüme senaryoları ve küresel ekonomik görünüm için kötü haber. Durum böyleyken, altın için destek görmeyi beklerim.” dedi.

Spot piyasada işlem gören altın yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,474.93 dolar ile Mayıs 2013'ten beri en yüksek seviyesinden işlem görmesi sonrasında TSİ 09:40'ta yüzde 0.11 ekside 1,462.11 dolardan alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)