E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Ocak'tan beri en uzun haftalık kazanca yöneldi---

Altın Ocak'tan beri en uzun haftalık kazanca yöneldi

Altın Ocak'tan beri en uzun haftalık kazanca yöneldi
19 Ekim 2018 - 11:00 borsagundem.com

Altın fiyatları, güvenli liman alımlarıyla üst üste üçüncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi

Altın fiyatları, güvenli liman niteliğindeki alımların yeniden gelmeye başlaması ile birlikte, üst üste üçüncü haftayı da kazançla geçerek, Ocak ayından bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Hisse senedi piyasalarındaki volatilite ve Orta Doğu'da artan tansiyon altına yönelik talebin artmasını sağladı ve buna bağlı olarak, altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları altı haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı. Ekonomiye yönelik endişeler, JPMorgan Chase'in kullandığı bir modelin ABD ekonomisinin önümüzdeki iki yıl içinde resesyona girme olasılığını yüzde 60'ın üzerinde göstermesinin ardından daha da arttı.

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün neredeyse kesin gözüktüğünü söyledi ve cinayetin sonuçlarının "çok ağır" olacağı uyarısında bulundu.

Fed Guvernörü Randal Quarles, kademeli faiz artışlarını desteklediğini söyledi ve ABD ekonomisinin aşırı ısın olmaksızın daha hızlı büyüyebileceğini dle getirerek iyimser bir tablo çizdi. Quarles, böylelikle Fed'in faiz artırımlarında daha yavaş gitmesi gerektiğini işaret etti.

Altın traderları ve analistleri, 8 hafta üst üste aşağı yönlü beklentinin ardından, fiyatların Temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte görünüm konusunda bölünmüş durumda.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 06:45'te ons başına 1,228.23 dolara çıktı. Metal bu hafta yüzde 0.9 yükseldi. Fiyatlar Pazartesi günü 1,233.33 dolara kadar çıkarak 26 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Perşembe günü itibariyle 2,113.5 tona çıkarak 3 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti ve bu hafta yüzde 0.6 yükseldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş bu hafta yüzde 0.5 yükselirken, platin yüzde 0.6 geriledi ve palladyum yüzde 1.4 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)