E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ne zaman toparlanacak?---

Altın ne zaman toparlanacak?

Altın ne zaman toparlanacak?
22 Ağustos 2013 - 10:44 borsagundem.com

Altın, Çin verisinin ardından Fed endişesiyle gelen kayıplarını geri alabilecek mi?

Altın, Çin verisinin ardından Fed endişesiyle gelen kayıpların önemli bölümünü geri aldıYazdır Paylaş
Altın kayıplarını geri aldı  Altın, teşviklerin azaltılacağına ilişkin beklentileri güçlendiren Fed'in son toplantısının tutanakları sonrasındaki kayıplarının önemli kısmını, Çin'de imalat sanayinde görülen beklenmedik artış ile birlikte geri aldı.
Spot altın yüzde 0.8 düşüşle ons başına 1,355.30 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 10:40'ta, yüzde 0.2 kayıpla, 1,364.49 dolar seviyesinde seyrediyordu. Fiyatlar dün, Fed'in Temmuz ayı toplantısının tutanaklarının, politika yapıcıların ekonomideki iyileşmenin sürmesi ile birlikte, Fed'in bu yıl varlık alımlarını azaltmaya başlaması konusunda rahat olduklarını ve birkaç yetkilinin varlık alım programının daraltılmasına daha yakın bir azamanda ihtiyaç duyulabileceğini düşündüğünü göstermesinin ardından yüzde 0.3 düştü.
Altın bu yıl, Fed'in halen aylık 85 milyar dolar olan ve metalin 12 yıl süren boşa hareketine destek sağlayan varlık alımlarını daraltabileceği spekülasyonu ile yüzde 19 düştü. ABD para biriminin dolar karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, dünkü yüzde 0.6 yükselişinin ardından yüzde 0.2'lik bir çıkış daha gösterdi. Altın, Çin'de bugün açıklanan öncü imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksinin (PMI) beklenmedik bir şekilde sıçrama yapmasının ardından kayıplarını geri aldı.
Çin'in Hangzhou kentinde Yongan Futures Co. analisti Yang Xi, "Altın, Çin PMI verisinin ardından, diğer metallerden güç aldı," dedi ve "Çin'de talep, ekonomideki iyileşme ile birlikte devam etmeli. Dolarda Fed'in teşvikleri kısacağı beklentisi ile görülen yükselişler altındaki kazançları dengeleyecek" değerlendirmesinde bulundu.
Dünya Altın Konseyi, dünyanın en büyük altın kullanıcıları Hindistan ve Çin'in her ikisinde, mücevher, sikke ve külçe altın satışlarının, JPMorgan Chase & Co. ve Bank of America Corp.'un fiyatların taban yapmakta olduğu görüşüne öncülük yapması ile birlikte düşen fiyatların talebi artırmasının etkisi ile, bu yıl 1,000 tona kadar ulaşacağı tahmininde bulundu.
SPDR Varlıkları Düşüyor
Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün 913.52 tona geriledi ve bu yılki düşüş oranını yüzde 32'ye genişletti. Çin'de, Şanghay Altın Borsası verilerine göre, gösterge spot altın kontratının işlem hacmi, 20 Ağustos'ta 10,926 kilogram ile iki haftanın zirvesine çıkmasının ardından dün 9,573 kilograma düştü.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.1 düşerek, ons başına 1,354.50 dolara kadar düştükten sonra, 1,363 dolara geldi. Vadeli kontratlar dün yüzde 0.2 aşağıda kapanmadan önce, yüzde 1 kadar geriledi.
Spot gümüş, gün içinde yüzde 1.8 kadar düştükten sonra toparlandı ve fazla değişmeyerek ons başına 22.901 dolara geldi. Platin de fazla değişmeyerek ons başına 1,514.60 dolarda kalırken, palladyum, dört günlik düşüşünü tersine çevirerek yüzde 0.5 yükselişle ons başına 747.85 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)