E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ne zaman düşüşe geçer?---

Altın ne zaman düşüşe geçer?

Altın ne zaman düşüşe geçer?
07 Mayıs 2020 - 13:57 borsagundem.com

Altın madenciliği şirketi Barrick’in CEO’su Mark Bristow, kriz sırasında yedi yıllık rekorunu kıran altının bu seviyelerde kalacağını düşünmüyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru tırmanırken altın madenciliği şirketi Barrick’in CEO’su pandemi krizi sırasında altın endüstrisinin kazandığını söyledi.

Bristow altın için “yatırımcılara küresel bir finansal krize karşı kendi kendini finanse eden bir sigorta poliçesi yapma fırsatı veriyoruz” yorumunu yaptı.

Ekonomik belirsizlik döneminde güvenli liman olarak görülen altın yedi yıl içerisinde ilk defa 1700 dolar seviyesini geçtikten sonra 1690 dolar seviyelerinde işlem görmeye başladı. Emtiada rekor 2011 yılında 1900 Dolar seviyesinde görüldü.

Altın fiyatları talep karşısında yükselmesinde sonra madencilik endüstrisi altın tedariğini artırdığının altını çizen CEO, altının yükselişinin bu nedenle durduğunu belirtti.

Korona virüs krizi devam ettikçe altına olan talebin aratacağını belirten isme göre altın madenciliğinde stok olmadığı için oluşan talebe yetişme şansları da yok.

CEO ayrıca kriz bittikten sonra altının düşüşe geçeceğini ve şirketin ons altın için on yıllık hedef fiyatının 1.200 dolar olduğunu söyledi.

Altın fiyatları, kötüleşmekte olan ekonomik verilerin korona virüs pandemisinin büyümeye verdiği hasarın uzun süreceği endişelerini güçlendirmesi sonrası güçlü konumunu sürdürdü. ABD'de Çarşamba günü açıklanan veriler, özel sektör istihdamının, virüsün ekonomik faaliyeti durma noktasına getirmesi ile birlikte, Nisan ayında 20.2 milyon azaldığını gösterdi. Bu veri, Cuma günü açıklanacak olan ve tarım dışı istihdamda rekor düşüş meydana geldiğini ve işsizlik oranının yüzde 16'ya çıktığını göstermesi beklenen resmi istihdam verilerinin ön habercisi durumunda.

Borsalar virüs sonrası dünyaya fazla iyimser bakıyor

Dolar 7.25 lirayla yeni zirvesine ulaştı

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)