E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltın müjdesi Ağrı'dan geldi---

Altın müjdesi Ağrı'dan geldi

Altın müjdesi Ağrı'dan geldi
28 Ekim 2020 - 10:35 borsagundem.com

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Mollakara köyünde yürütülen sondaj faaliyetlerinde altın rezervi bulundu. Altın rezervininin bulunmasıyla büyük heyecan yaşayan köylüler, çalışmaların bir an önce başlamasını bekliyor

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Mollakara köyünde yürütülen altın sondaj faaliyetlerinden sevindirici haber geldi. Köye 1,5 kilometre uzaklıktaki merada yapılan araştırma sonuçlarında altın rezervinin bulunduğu bildirildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhittin Güldal, kurumun internet sitesinden yaptığı açıklamada "Ağrı'da çok güzel bir rezerv bulduk. Bununla alakalı son çalışmalarımız bitti. Önümüzdeki mart-nisan ayı gibi tesisimizin temelini atacağız. İnşallah orada 400- 500 kişiyi de istihdam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"MOLLAKARA KÖYÜNÜN TAŞI TOPRAĞI ALTIN"
TMSF Başkanı'nın açıklaması en çok 70 haneli 500'den fazla nüfusu bulunan Mollakara köyünde yaşayanları sevindirdi. Altın haberini duyan köylüler hem mutlu oldu hem de çok şaşırdı. Heyecanla çalışmaların başlamasını beklediklerini söyleyen Muhtar Bünyamin Çiftçi, "Köyümüzde altın bulunduğunu duyunca çok şaşırdık. Köylülerin hepsi bana nasıl olduğunu sordu. Yapılan sondajlar da gösteriyor ki köyümüzün dağı, taşı, toprağı altın. Burada 500'e yakın kişinin çalıştırılacağı söyleniyor. Bizim köyümüzün insanı da burada çalışacak. Hatta, buradan büyük kentlere göç edenlerin bile geri döneceklerine inanıyorum. Köyümüz ve çıkarılacak altınla da Türkiye'nin kaynakları gelişecek, millet iş, aş sahibi olacak" dedi.

"BÖLGE EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAK"
Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, altın madeninin Ağrı iş dünyasını heyecanlandırdığını söyledi. Altın rezervinin kente yapılacak yatırımların hem ülke hem de bölge ekonomisini canlandıracağını belirten Alpaslan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"TMSF Başkanımızın açıkladığı haber bizi heyecanlandırdı. Tabii daha önceden Ağrı Diyadin ilçemizde ciddi bir kaynağın olduğunu biliyorduk. Fakat bu ayrı bir müjde oldu bizim için. Bu müjde, Ağrı ve 7 ilçesi olarak hepimizi oldukça sevindirmiştir. Burada inanıyorum ki bu müjdeli haberden sonra Ağrı'nın havası ve iş dünyasına bir umut geleceğini düşünüyoruz. Bu haber açıklanmadan Ağrı'da bir olumlu hava esti ve burada çalışacak kardeşlerimiz, işçilerimiz için de ayrı bir güzel durum olacak. Çünkü takdir edersiniz ki ilimizde ciddi bir işsizlik sorunu var. İnanıyorum ki bu haber istihdam konusunda da olumlu katkı sağlayacak. Gönül ister ki böyle yer altı kaynaklarımız değerlendirilsin. İlimizde bu kaynaktan çıkarılan madenin burada işletilip, diğer bölgelere dağıtılması daha iyi olacaktır. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza şükürler olsun ki sürekli müjdeli haberler veriyor. Takdir edersiniz geçen Karadeniz'de verdiği doğal gaz müjdesi ile birlikte bu müjdenin de Ağrı'dan olması ciddi anlamda bizi mutlu etmiştir. Hele ki bu altın rezervi haberini de açıklayacaksa ciddi bir rezerv olduğu için kendisi açıklıyor. Bu da bizi daha çok hem ümitlendirdi hem de sevindirdi. Bu rezervin burada değerlendirilmesi hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülke ekonomimiz için çok önemli bir gelişme olacaktır. Bunun yanında Ağrı yer altı kaynakları bakımından önemli bir ilimiz. İnşallah diğer kaynaklarımız da değerlendirilir."

"İŞSİZLİK SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNE KATKISI OLACAK"
Altın rezervinin işlenmeye başlamasının ekonominin yanında bölgedeki işsizliğe de çare olacağını belirten Ağrı Kuyumcular Odası Başkanı Yaşar Ulutaş, "Aldığımız bu haber son derece önemli ve sevindirici bir haber. Aldığımız duyumlara göre tespit edilen rezerv Diyadin ilçemizde. Tabii ki bu her şeyden önce ülke ekonomisi için önemli bir gelişme. Yerel bazda da Ağrı ekonomisi için çok önemli. Biliyorsunuz Ağrı'da işsizlik önemli bir sorun. Bu sorunun çözümüne katkısı büyük olacak. İnşallah böyle güzel haberleri almaya devam ederiz. Biz ülkemizin gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yaparız. İnsanlarımızın iş bulması, ekmek sahibi olması en önemli faktördür. Bu haber bizi çok sevindirdi. Böyle bir habere sevinmemek mümkün değildir. En az 400- 500 kişi iş bulacak. Bu çok önemli bir rakam" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • feto çöker 28 Ekim 2020 14:26

    fetocular çöker oraya. i..eler paranın kokusunu alınca sansar gibi hemen dadanırlar.. köylüler dikkatli olsun sümüklü feto ve p..erine

  • Madenci 28 Ekim 2020 12:23

    Koza grubu TVF nuna devrinden sonra Kozal Altın ın elindeki madencilik lisans ve işletilen madenler 4 ayrı şirkete bölünsün ve sonra hepsi özelleştirilip ayrı kişi veya gruplara verilsin. Tek bir şirketin kontrolune 120 bölge madencilik lisansı verilmesi adil değil. Zamanında Cemaat e verilmiş bütün ülke.

  • Osman28 Ekim 2020 12:22

    Köylüler sevinmiş gram altından faydalanmazlar ücretli işçilik avantajı oda belki.Dağlar taşlar mermer bir çok mermer ocağı var mermerleri çıkarıyorlar parasını kim alır kim yer bilinmez köylüler gelen giden kamyonlara bakıyor.Aslında maden yasasına göre toprağın altındakiler devletindir ama maden sahalarındaki köylerde  nemalanmalı ne yollarını yaparlar ne çeşmelerini oradaki köylülere üzülüyorum ihaleyi alan kazıyor malı götürüyor ne kadar üzücü bir durum köyünde altın çıkıyor Mercedes arabaya binemiyorsun hala eşeğe biniyorsun.

  • Biliyordum28 Ekim 2020 11:51

    Vallahi bunu daha önceden tahmin etmiştim. Ağrı/Diyadin kaplıca şehridir. Defalarca orada kaplıcaya gittim bir keresinde gümüş yüzüğüm ile kaplıca girdim yarım saat sonra sapsarı olmuştu yüzük. Hiç bir kaplıcada olmayan değişik bir kokusu var

  • gazcı28 Ekim 2020 11:34

    Haftaya da gazı bulur musunuz lütfen.  Doğu anadolu bölgesinin acil gaza ihtiyacı var.

  • Ali28 Ekim 2020 11:30

    Müjde haberi çıkartıp borsada mal satılmasını sağlıyorlar. Doğalgaz müjdelerinin neticesini gördük.

  • Hilmi28 Ekim 2020 11:19

    Her ilde maden bulunmassa işsizlik bitmeyecek anlaşılan

  • Keklik28 Ekim 2020 11:18

    Yalan haber. Bu rezerv yabancı bir şirketten koza altın tarafından satın alınmıştı.simdi kayyum kendi bulmuş gibi reklam yapıyor.ahlaksizlar

  • Ağrılı28 Ekim 2020 13:13

    Ağrı kayyım değil yalancı sen oluyorsun o Zaman

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU28 Ekim 2020 10:55

    güney sınırlarımızın hepsi maden kaynamakta.abd ve rusya buralara boş yeremi yerleşiyorlar.buralarda nikel toryum, uranyum bakır, krom vs.vs. madenler var.

  • Mucise Reis ;)28 Ekim 2020 12:17

    hocam gerek yok, zaten firma kurup istediği yerden istediği altını çıkartıyorlar. Toprak alıp, işgal edip vb. yaparak uğraşmıyorlar. : )) eskidendi o günler. pastımı parayı senide uşak yapar madendeçalıştırır. düşmüşsün askıda ekmek ahllerine milletçe... gerek yok toprak işgal etmeye...

  • Vb28 Ekim 2020 10:54

    Çevreciler hadi koşun eylem yapmaya....HES kodunuzu ve maskenizi unutmayın....

  • HÜLYA KOBALT28 Ekim 2020 11:21

    cevrecileri kim kışkırtıyor para vererek almanya tabiki.almanya tüm dünya daki altınları kontrol etmektedir.aynen dediğin gibi yapacaklar.diğer ülkeler her türlü şekilde altın çıkarır iken onlara bir şey yoktur bize gelince var.yani bizim hiç bir şey yapmayıp yan gelip yatıp onlardan kredi alıp onlardan altın almamızı istiyorlar.

  • Murat28 Ekim 2020 10:52

    Çok iyi, ücretsiz izine çıkarılanlara inşallah kaynak olur.

  • Kamil28 Ekim 2020 10:49

    İşsizlik bitecek derken toprağınızdan, ormanınızdan, olmayın da

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ28 Ekim 2020 11:56

    https://www.borsagundem.com/haber/altin-mujdesi-agridan-geldi/1527754 ulan vatanhaini bak bakalım bu siteden bir tane ağaç varmı burada.bence cumhuriyet başsavcılarını göreve çağırıyorum.halkı kin ve nefrete teşvik eden bu kişi hakkında.

  • ZEYREK ZEMHERİ28 Ekim 2020 11:22

    ulan mal erzurumda orman mı var.fetöcü seni.