E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Kudlow'un ticaret açıklamaları ile değer kaybetti---

Altın Kudlow'un ticaret açıklamaları ile değer kaybetti

Altın Kudlow'un ticaret açıklamaları ile değer kaybetti
15 Kasım 2019 - 10:33 borsagundem.com

Altın fiyatları, Kudlow'un ABD ile Çin'in ticaret konusunda anlaşmaya yakın olduğunu söylemesinin ardından düştü

Altın fiyatları, Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow'un Çin ile ticaret görüşmelerinde ilk safhanın sonuçlanmaya yakın olduğunu söylemesinin ardından düştü ve son beş haftada dördüncü haftalık kazancının bir kısmını geri verdi.

Kudlow, Perşembe günü Washington'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ticaret anlaşmasının ilk safhasına ilişkin müzakerelerin artık son kısımlarına yaklaşıldığını söyledi ve anlaşmanın yakın olduğunu ancak henüz tamamlanmadığını sözlerine ekledi.

Bu açıklamalar risk iştahını artırırken ve ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri Cuma günü yukarı yönde hareket ederken, traderların haftalardır belirsizliğini koruyan anlaşmanın imzalanma tarihi ve yeri konusundaki detayları beklemelerinden dolayı piyasada bir miktar temkinli hava hakim.

Spot altın yüzde 0.4 kayıpla ons başına 1,465.61 dolara kadar indikten sonra Singapur saati ile 12:07'de 1,466.07 dolara geldi. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.5 yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.

Oanda'nın Asya Pasifik kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Altının kaderi tamamen ticaret görüşmelerindeki gelişmelere bağlı kalmaya devam ediyor ve fiyatlar bugün Asya'da risk iştahının geri dönmesinden dolayı hafifçe aşağı yönde hareket etti" dedi.

Sydney'de ABC Bullion küresel genel müdürü Nicholas Frappell, "Halen hafta bazında, altın piyasanın ticaret anlaşmazlığının kısa bir süre içinde çözülemeyeceği ve yakın bir zamanda olacağı varsayılan çözümlerin ise sınırlı ya da marjinal olacağı öngörüsüyle toparlandı" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.4 düşerek ons başına 16.9596 dolara inerken, palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,743.40 dolara ve platin yüzde 0.1 kazançla ons başına 882.20 dolara ulaştı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Çin, 1990'lardan bu yana en yavaş büyüme hızında olan ekonomiyi desteklemek için finans piyasalarına beklenmedik bir şekilde orta vadeli araçlarla likidite enjekte etti.

*Fed Başkanı Jerome Powell, Perşembe günü Kongre'de bu hafta yaptığı ikinci konuşmada, ABD ekonomisini "yıldız" olarak niteledi ve rekor büyümenin yolunda kalacağına ilişkin güvenini dile getirdi.

*Altın traderları ve yatırımcıların çoğunluğu, Bloomberg'in haftalık anketine göre, son dönemdeki risk rallisinin ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin karışık sinyaller ve son ekonomik veriler sonrası yumuşaması ile birlikte yukarı yönlü beklenti içinde.

*Sırbistan Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in tavsiyesi ile birlikte, Ekim ayında 9 ton altın alarak rezervlerini artırdı.

*ABD'de dün açıklanan veriler, işsizlik maaşı başvurularının geçen hafta, Bloomberg anketine katılan tüm ekonomistlerin tahminlerinin üzerine çıkarak Haziran sonundan bu yana en yüksek seviyesine tırmandığını ve üretici fiyatlarının ise Ekim ayında tahmin edilenden daha fazla yükseldiğini gösterdi.

*ABD'de bugün açıklanacak olan Ekim ayı perakende satışlar verisinin, önceki ayki beklenmedik düşüşünün ardından yükseliş gerçekleştirmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)