E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Kore gerginliğiyle yükselişini 2. güne taşıdı---

Altın Kore gerginliğiyle yükselişini 2. güne taşıdı

Altın Kore gerginliğiyle yükselişini 2. güne taşıdı
05 Temmuz 2017 - 07:30 borsagundem.com

Altın fiyatları, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesi sonrası yükselişini sürdürdü

Altın fiyatları, Kuzey Kore'nin salı günkü füze denemesinin bu ülkenin ABD'yi vurma kapasitesine sahip bir silah üretmeye yakın olduğu endişelerini artırmasının ardından güçlenen güvenli liman talebinin etkisiyle, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,228.92 dolara kadar çıktıktan sonra, Singaur saati ile 11:26'da 1,227.78 dolara geldi. Metal Salı günü yüzde 0.3 yükseldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.

ABD, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze fırlattığını doğruladı ve Birleşmiş Milletler'i (BM) harekete geçme konusunda uyardı.

Fed Çarşamba günü, faiz artırım kararı aldığı 13-14 Haziran'daki toplantısının tutanaklarını açıklayacak.

Australia & New Zealand Banking Group analistleri, 5 Temmuz tarihli raporlarında, "Güvenli liman alımları, füze denemesi sonrası, altın piyasasında yeniden ortaya çıktı," dedi ve "Ancak traderlar, bir sonraki faiz artırımı için işaretlerin yer alabileceği Fed toplantı tutanakları öncesi temkinli duruşlarını koruyor" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı, fazla değişmeyerek, Şubat ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında, 270.50 yuanda kaldı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.1 yükselerek gram başına 272.90 yuana çıktı ve 6 günlük düşüş dönemini sonlandırdı. Aralık vadeli gümüş, Saşı günü Haziran 2016'an bu yana en düşük seviyesinde kapandıktan sonra yüzde 0.3 yükselerek kilogram başına 3,910 yuana tırmandı.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş, Salı günü ons başına 16.0495 dolar ile 3 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.6 artarak 16.1815 dolara tırmandı.

Platin fazla değişmeyerek ons başına 913.90 dolarda kaldı.

Palladyum yüzde 0.3 yükselerek ons başına 856.74 dolara çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)