E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, ‘kayıp’ 2.haftasına hazırlanıyor---

Altın, ‘kayıp’ 2.haftasına hazırlanıyor

Altın, ‘kayıp’ 2.haftasına hazırlanıyor
13 Ağustos 2021 - 08:15 borsagundem.com

Altın, geçen hafta beklenenden güçlü gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında sert bir gerileme kaydederken bu haftayı da düşüşle kapatmaya doğru ilerliyor. Gram altın ise dolar/TL'deki gerilemeyle düştü.

Değerli metal mevcut performansı ile günün tamamlarsa üst üste 2.  haftayı da düşüşle tamamlamış olacak. Sabah saatleri itibarıyla ons altın %0,1 yükselişle 1754,78 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Ons gümüşte ise yukarı yönlü hareket altına oranla bir miktar daha güçlü görünüyor. Hâlihazırda gümüş %0,3 artışla 23,25 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

ABD’de enflasyonun beklentilerle paralel gerçekleşmesi Fed’in varlık alımı azaltımı takvimiyle ilgili endişeleri kırarken altın piyasaları da para politikasının erken sıkılaşabileceğine yönelik baskıların azalmasından destek bulmuştu.

Altın, geçen hafta cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle Nisan ayından bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. Fed’den yapılan açıklamalarda istihdam piyasasının varlık alımı azaltımı kararını etkileyecek ana faktörlerden biri olacağı vurgulanmıştı.

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişle tarım dışı istihdam verisi sonrasında kayıplarını sınırlandırabilmişti. Fakat Dolar/TL ’nin de düşüşe geçmesi ve küresel altın fiyatlarında yaşanan son kayıplarla beraber gram altın 5 Mayıs’tan bu yana ilk defa 480 TL’nin altını görmüştü. Gram altın, dolar/TL'deki düşüş ile birlikte 483 TL civarında bulunuyor.

Altının 1.565 dolara düşme riski var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)