E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın istihdam verisini bekliyor---

Altın istihdam verisini bekliyor

Altın istihdam verisini bekliyor
05 Şubat 2014 - 12:14 borsagundem.com

Altının ons fiyatı güne dünkü kapanışa göre yatay açılışla 1.254 dolar seviyesinden başladıktan sonra en yüksek 1.257 doları gördü

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı güne dünkü kapanışa göre yatay açılışla 1.254,90 dolar seviyesinden başladıktan sonra en yüksek 1.257,82 doları gördü, şu dakikalarda ise 1.256 dolar seviyesinde işlem görüyor.
Dün, güne 1.257,36 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı gün içinde en yüksek 1.261,10 doları gördükten sonra bu seviyeden gelen satışların etkisi ile 1.247,57 dolara kadar geriledikten sonra günü 1.254,70 dolardan kapatmıştı.
Analistler, Çin piyasalarının yeni yıl sebebiyle kapalı olmasının, altında fiziki talebin sınırlı olduğu bir ortam yarattığını, Çin'in olmadığı bir ortamda ABD'de açıklanan verilerin altın fiyatları üzerindeki etkisinin daha iyi görülebileceğini kaydediyor.
Bu doğrultuda bugün ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdam verisinin ve cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini ifade eden analistler, teknik olarak ise 1.255 dolar direncinde bulunan altının ons fiyatının, bu seviyeyi kırması halinde 1.266 ve 1.270 dolar seviyelerini test edebileceğini belirtiyor. Analistler, 1.255 dolar direncinin altında ise 1.245 ve 1.235 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor.
 
- "ABD tarım dışı istihdam verisi altın fiyatlarının seyri açısından çok kritik" 
 
Saxo Capital Markets Uluslararası Piyasalar Uzmanı Burak Demirpehlivan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatlarında son dönemde görülen hareketin temel anlamda gerileyen ABD 10 yıllık faizlerle ilgili olduğunu söyledi. 
Gelecek dönemde altın fiyatlarını destekleyecek çok kuvvetli bir ortam olmadığını belirten Demirpehlivan, "Fed'in sadece faiz tarafındaki söylemini kuvvetlendiriyor olması gibi bir şey ile karşılaşılır ve ABD'de yükselen bir enflasyon görülürse altın bundan tekrar beslenerek 1.300 dolar ve sonrasında 1.400 seviyelerine doğru hareket edebilir" dedi. 
Altının ons fiyatında 1.275 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar yapılmadığı sürece hareketin 1.250 dolar ile 1.306 dolar arasında seyredebileceğini vurgulayan Demirpehlivan, yarın Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı ve cuma günü de ABD tarım dışı istihdam verisi olduğunu, istihdam verilerinin altın fiyatlarının seyri açısından çok kritik olduğunu kaydetti. 
Demirpehlivan, altının ons fiyatında 1.230 ve 1.220 doların kırılmaması durumunda yükseliş trendinin devam edeceğini, orta vadede altın fiyatlarında geçen sene kadar sert yükselişler beklemenin doğru olmayacağını da sözlerine ekledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)