E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, IMF'nin ardından rekorlara koşuyor---

Altın, IMF'nin ardından rekorlara koşuyor

Altın, IMF'nin ardından rekorlara koşuyor
15 Nisan 2020 - 11:25 borsagundem.com

Altın fiyatları, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) dünya ekonomisine ilişkin uyarılarının ardından 7 yılın en yüksek seviyesi yakınlarında kaldı.

Altın fiyatları, yedi yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesi yakınlarında kaldı. Altına bu destek, nesiller boyu görülebilecek en sert resesyonun gerçekleşmekte olduğuna ilişkin tahminlerinden, merkez bankaları ve hükümetlerin uzun ve borçları artırıcı müdahalelerine ilişkin beklentilerden ve yatırımcıların altın destekli Borsa fonlarına (ETF) yönelmelerinden geliyor.

Spot altın dört gün süren yükselişinin ardından, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), pandemi nedeniyle meydana gelen küresel resesyonun, çok daha fazla teşvik taahhütlerine karşın, Büyük Bunalım'dan bu yana en derin resesyon olacağı uyarısında bulunması sonrası zeminini korudu. ABD'de bugün açıklanacak olan Mart ayı perakende satış verileri, bu hafta başlayan kâr sezonu ile birlikte, salgının yol açtığı hasara ilişkin biraz daha fazla detay verecek.

Singapur'da The Global CIO Office baş yatırım yetkilisi Reiner Michael Preiss, "Altın dünyada çok fazla borçlanmaya karşı nihai hedge aracı," dedi ve merkez bankalarının bilanço genişmelerini ve büyük çaplı teşvik paketlerini işaret ederek, altının rekor seviyelere yükselmeye devam edebileceğini sözlerine ekledi.

Altın bu yıl, pandeminin ekonomileri resesyona sürüklemesi ve risk iştahını düşürmesinin etkisi ile, altın destekli ETF'lerdeki varlıkların rekor seviyelerine çıkmasından da destek bularak yüzde 14'lük bir ralli yaptı. altındaki son güçlü seyir, Avrupa ve bazı Avrupa ülkelerinde liderlerin, salgının yavaşlama işaretleri göstermesi ile birlikte karantina tedbirlerini hafifletme hazırlıklarına başlamalarına rağmen gerçekleşti. İlave destek ise, yaklaşık bir ayın en düşük seviyesine inen doalrdan geldi.

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "Eğer IMF'nin tahminleri gerçekleşirse, mali ve parasal desteklerin sürdüğünü görebiliriz. Bu da para birimlerinin değer yitirmesine ve altına talebin artmasına neden olur," dedi ve "Bu durum muhtemelen sağlam bir destek sağlayacak. Ancak sağlık cephesinde herhangi bir iyileşme altındaki olası yükselişi sınırlayabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın, Salı günü ons başına 1,726.97 dolar ile Kasım 2012'den beri en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından Londra saati ile 07:07'de 1,727.30 dolar seviyelerinde yatay seyrediyordu. Comex piyasasında, vadeli altın kontratları Salı günü 7 yılın zirvesine çıktıktan sonra yüzde 0.7 gevşedi.

IMF, tüm dünyada hükümetlerin altığımali tedbirlerin toplam 8 trilyon dolara ulaştığını ve buna Fed'in 2 trilyon doların üzerindeki teşviğinin de dahil olduğunu kaydetti.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.9 düşerken, palladyum ve platin değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI15 Nisan 2020 16:11

    Artık altında kalmak çok mantıklı.ünlü yatırımcı Dr. Tuğberk çitilci altının kısa zamanda 400 TL/Gr devirmesini beklediğini söylüyor kararları çok isabetli birisi.

  • MELİS MARMARİSLİ15 Nisan 2020 11:30

    BIRAKIN ABCİCİB KIRSIN REKOR.KESKE ONSU 5000 $ OLSA.REİS TALİMATINI YERİNE GETİRDİK FULL ALTINDAYIZ.BORSADA OLANLAR DÜŞÜNSÜN.ENDEKS 30 000 GELİR İSE KİMSE ÇIZIKLAMASIN.

  • Ali Gel15 Nisan 2020 22:20

    Neyin kafası bu yahu....Parasal genişlemeler asıl faydalanması gereken kesimlere direkt verilmediği için bunlar yaşanıyor. Yıl sonu bilançolarına bakarsınız, hangi sektörler karlarını katlamış.....