E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın iki haftanın dibine yakın---

Altın iki haftanın dibine yakın

Altın iki haftanın dibine yakın
22 Ocak 2019 - 10:04 borsagundem.com

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini büyüme endişelerine çevirmeleri ile birlikte 2 haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Altın fiyatları, Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratlarının yeni verilerin küresel büyüme ve ticarete ilişkin endişeleri artırmasının ardından düşmesine karşın, iki haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) dünya ekonomisi için büyüme tahminini düşürdü. IMF, küresel ekonominin 2019'da son üç yılın en zayıf büyümesini gerçekleştireceği tahmininde bulundu ve yeni ticaret gerilimlerinin daha da sıkıntı yaratabileceği uyarısını yaptı. Bu açıklama, Pazartesi günü Çin''de açıklanan verilerin geçen çeyrekte ekonominin 2009 finansa krizinden bu yana en yavaş büyümesini gerçekleştirdiğini göstermesinin ardından geldi.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 09:08'de ons başına 1,279.19 dolara geriledi. Fiyatlar Pazartesi günü 1,276.82 dolar ile 4 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi 2 haftanın zirvesi yakınlarında yatay seyretti.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Çin'de yavaşlamanın haftabaşında endişelerin yenilenmesine neden olması ile birlikte, piyasaların bir kez daha dolara yöneldiği görülebilir ve bu durum altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor," dedi ve "Altına yönelik talep haftasonu ABD ile Çin'in ticaret anlaşmazılıklarını sonlandırabileceğine ilişkin umutlar ve piyasaların büyük ölçüde Brexit belirsizliklerini kaale almaması ile birlikte azaldı" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.5 değer kaybetti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)