E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın için kritik uyarı---

Altın için kritik uyarı

Altın için kritik uyarı
20 Eylül 2014 - 19:25 borsagundem.com

A1 Capital tarafından hazırlanan haftalık altın raporunda ONS altında dikkatli olun uyarısı yapılıyor

Ons ALTIN'nı açıklamak için FOMC öncesi ve FOMC sonrası şeklinde düşünülmesi gerekir. Zira faiz açıklaması ve Yellen'in konuşması piyasalarda büyük bir etkiye neden oldu ve ALTIN bu dalgalanmadan kaçamadı.
 

Pazartesi günü önceki haftayı düşüş ile kapatan ALTIN biraz toparlanma yaşadı. Buna ABD'den gelen kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verisindeki beklenti altında kalan veriler de eklenince 1238 seviyesine kadar devam etti fakat FOMC beklentilerinin ara ara kendisini gösterdiğini görüyoruz. Günü 1232 seviyesinden kapattı. FOMC'den şahinleşme hamlesi beklentileri ALTIN'da genel bir baskı oluşturdu hafta boyunca.

Salı günü ABD'den önceki gün kötü verilerin gelmesi FOMC'nin şahinleşmesine dair beklentileri biraz aşağı çekti. Belli bir süre daha bekleme şansının olduğu düşünülmeye başlandı. Böylelikle genel olarak yükseliş 1240 ile sınırlı kaldı. Ardından piyasadaki beklentilerin değişmesine paralel şekilde ALTIN'da gevşeme hamlesi gelse de tekrar 1240 seviyelerine toparlamasını bildi. Akşam saatlerine doğru Çarşamba günü için FOMC beklentisi başladı ve kararlar açıklanıp, Yellen de konuşmasını yapana kadar bu bekleyiş devam etti.

Çarşamba günü FOMC kararları ile ALTIN toplamda 1238'den 1215'e kadar aralıklarla düştü. FOMC karar metninde faizlerin hatırı sayılır bir süre daha düşük kalacağı ibaresinin yerini koruması, ilk bakışta Fed'in şahinleşme beklentilerini karşılıksız bıraktığı görüntüsünü verebilir ama sonrasında daha fazla üyenin faiz artırımını beklediğinin açıklanması bu durumu ortadan kaldırdı ve beklentilerden biraz daha farklı bir yolla da olsa aynı sonucu verdi. Yellen konuşmasını bitirip soru cevap kısmında da ilerleme kaydedildikten sonra artık başka bir açıklama gelmeyeceği anlaşılınca da piyasa rahatlıkla gelişmeleri fiyatladı. Asıl büyük düşüşün bu zamanlarda geldiğini görebiliriz.

Perşembe günü de geri kalan sadece bunun kaymağını yemek oldu. Büyük düşüşten sonra biraz rahatlama gösterdiyse de ABD'den gelen istihdam verilerindeki olumlu sonuç ALTIN'da 1215 seviyelerine geri dönüşün yaşanmasıyla sonuçlandı. ABD'den açıklanan Philadelphia Fed imalat endeksi de beklenti altında gelince 1227'e doğru bir atak gerçekleştirdi ve günü bu seviyelerden kapattı.


Cuma günü çok önemli veriler açıklanmadı ABD'den. FOMC kararının etkisi devam ederken, İskoçya referandumunun hayır ile sonuçlanması ile piyasalarda risk iştahının olumlu etkilenmesi az da olsa etkili oldu ve ALTIN'da baskıyı arttırdı. Hafta kapanışını da 1215 seviyesinden yaptı.

 Genel olarak ALTIN'da eğer jeopolitik destek yada başka bir unsur devreye girmezse 1200 seviyeleri görülebilir. 1200 seviyesi de önemli bir destek. Burasının kırılması çok kritik düşüşlere neden olabilir ama yine de FOMC kararlarının üstünden zaman geçtikçe toparlanma gelme ihtimali yüksek. Kar alımlarının devreye girmesi de olası bir durum. ALTIN'da yön aşağı ama 1228-1232 bölgesi aşılırsa toparlanma hareketleri de görülebilir. Bu nedenle şu sıralar Ons ALTIN'da dikkatli olunmalı.
Forex Koçu A1 Capital
a1capital.com.tr

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)