E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltın için kritik direnç---

Altın için kritik direnç

Altın için kritik direnç
18 Aralık 2015 - 11:04 borsagundem.com

Vakıfbank, piyasa raporunda altın fiyatlarında öne çıkan seviyeleri analiz etti.

ABD ekonomisinde genişlemeci para politikasından sıkılaştırıcı para politika uygulamasına geçilmesi doların diğer gelişmiş para birimleri karşısında daha fazla değer kazanmasına sebep oluyor.
Dolarla fiyatlanan emtialarda bu durum ise talebi azaltıcı etki yaratarak fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yaratıyor. Bu bağlamda dün dolar endeksinin günlük bazda %1.43 değer kazancı yaşaması altın emtiasındaki satışları artırdığını görüyoruz. Buna göre 1,072 dolar/ons seviyesinden güne başlayan altın fiyatları gün içerisinde gelen satışların etkisiyle dün 1,047 dolar/ons’a kadar geri çekildi.
Günlük bazda %1.97 değer kaybı yaşayan altın fiyatları 2010 yılından bu yana gördüğü en düşük seviyelerine kadar gerilerken, bu sabah ise 1,057 dolar/ons seviyelerinde hafif alıcılı hareket ediyor. Spot dolar endeksinin dün yaşadığı sert değer kazancının ardından bu sabah satıcılı seyretmesi altın fiyatlarının bu sabah yükselmesini desteklese de haftayı satıcılı tamamlamasını bekliyoruz. Bu bağlamda dün test ettiği ancak bu sabah yeniden üzerine çıktığı görülen 1,052 dolar/ons desteğinin aşağı yönlü kırılıp kırılmayacağı önemli görünürken, altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerinde ise 1,086 dolar/ons direnci takip edilmeli.
Vakıfbank
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)