E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftaya yükselişle başladı---

Altın haftaya yükselişle başladı

Altın haftaya yükselişle başladı
08 Ağustos 2022 - 10:43 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.027 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.685 lira, Cumhuriyet altını 6.885 liradan satılıyor


Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,86 azalışla 1.023,3 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.027 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.685 lira, Cumhuriyet altını da 6.885 liradan satılıyor.

Cuma günü yüzde 0,9 azalışla günü 1.775,3 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1.777,4 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de güçlü gelen iş gücü piyasası verileri sonrasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin para politikasını sürdüreceğine ilişkin beklentilerle piyasalarda artan resesyon ve enflasyon ikileminin altın fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylül toplantısında 75 baz puan faiz artıracağına ilişkin beklentiler güçlenerek yüzde 70 seviyesine çıktığını anımsatan analistler, kasım toplantısında ise yüzde 53 ihtimalle 25 baz puan faiz artırılacağının öngörüldüğünü kaydetti.

Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olduğunu, jeopolitik gelişmelere ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında olacağını ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.760 doların destek, 1.800 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Altın Geçen hafta başı 1764 seviyesinden açılan ons altın, hafta boyu izlediği seyirde 1794 seviyesini test etse de haftayı 1775 seviyesinden tamamlayarak uzun bir aradan sonra üst üste 2 haftayı da yükselişle tamamlamış bulundu. Geçen hafta piyasalar, haftanın en önemli verisi olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı verilerini takip etti ve beklenilenin iki katı gelen Tarım Dışı İstihdam verisi piyasalarda oldukça volatiliteye sebep oldu. Verinin açıklandığı sırada dolar endeksi 105,77’den 106,79’a sert yükseliş kaydederek geçen haftanın üzerinde bir artış yaşadı. Aynı zamanda 1788 seviyesinde olan değerli metal sert bir düşüş kaydederek yaklaşık yüzde 1,32 değer kaybı yaşadı ve 1764 seviyesine kadar geriledi. İşsizlik Oranı beklenilenin altında gelerek yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. ABD’nin teknik olarak resesyona girmesi ve üretimde yavaşlama olmasına rağmen istihdam sektörü Şubat ayı sonrası yüksek performans göstererek sürpriz yaptı. Eylül ayı faiz oranının enflasyon ve istihdam verilerine bağlı olduğunu belirten Fed Başkanı Powell, gelen pozitif yönde istihdam verisi sonrası eylül ayı için 75 baz puanlık faiz artışı oranı piyasa beklentilerine göre yükseldi. Bu haftaya genel olarak bakacak olursak, haftanın en önemli verisi Çarşamba günü açıklanacak olan ABD TÜFE verisinde olacak. Haftanın ilk işlem gününde 1773 seviyesinden açılan sarı metalde piyasalar, cılız bir gün geçirecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1790 – 1807 - 1825 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1755 – 1735 - 1715 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' dedildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da Cuma günü %0.86 oranında değer kaybı ile 1775.30$ dan kapanış gerçekleşti. Son 2 hafta yaşanan yükseliş sonrasında önemli dirençlerine yaklaşan Ons/Altın’da kritik bir haftaya giriyoruz. Kısa vadeli göstergelerin de güç kaybediyor olması kar satışlarının yaşanma olasılığını arttırıyor. 788 seviyesi ilk önemli direnç konumunda. zun vadeli trendin üst bandı konumuna olan bu direncinin kırılmamaması baskıyı artıracaktır. 1758 seviyesi ise kısa vadeli ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Geçtiğimiz hafta yaşanan yükseliş sonrasında önemli dirençlerine yaklaşan Gram/Altın’da Cuma günü hafif satıcılı bir seyir etkili oldu ve %0.86 değer kazanımı ile 1023.27TL’den kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli göstergelerin güç kaybediyor olması gevşeme eğiliminin artabileceğini gösteriyor. 1033-1042 direnç bandının üzerinde kapanış gerçekleşmedikce kar satışlarının etkisini arttırdığını görebiliriz. Yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 1000TL seviyesi ilk önemli destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması gevşeme eğilmini hızlandırcaktır. 

Rekabet'ten ikinci el araç alım satım yapan firmalara soruşturma

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Fed'den 75 baz puanlık faiz artışı beklentisi artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)