E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftaya yükselişle başladı---

Altın haftaya yükselişle başladı

Altın haftaya yükselişle başladı
30 Mayıs 2022 - 10:49 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 980,4 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.608 lira, Cumhuriyet altını 6.570 liradan satılıyor.

Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatındaki yükselişe karşın, dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 azalışla 967,4 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 1,3 artışla 980,4 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.608 lira, Cumhuriyet altını da 6.570 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,5 artışla 1.863 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de açıklanan verilerin enflasyonda zirvenin geride kalmış olabileceğine işaret etmesi ile küresel çapta oluşan pozitif havanın yeni haftaya taşındığını söyledi.

Şimdilik geri plana atılan enflasyon ve büyüme odaklı kaygılar açısından bu hafta açıklanacak verilerin kritik önem taşıdığını vurgulayan analistler, bu kapsamda ABD'de tarım dışı istihdam ve Bej Kitap raporu, Avro Bölgesi ve Almanya'da enflasyon, yurt içinde büyüme, enflasyon ve dış ticaret dengesi verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.

Analistler, ABD'de piyasaların bugün tatil dolayısıyla kapalı olduğunu ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların destek, 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Cuma günü zayıf bir seyir izleyen Gram/Altın günü %0.60 oranında değer kaybı ile 967.43’den kapanış gerçekleşti. Haftaya alımlar ile başlayan ve tekrar 969 seviyesinin üzerine çıkan Gram Altında pozitif havanın devamını görebiliriz. Bu desteğinin üzerinde alım iştahı devamı ile birlikte üst direnç noktaları olarak 996 ve 1000 seviyeleri hedeflenebilir.
Ons/Altın’da hafta içinde etkili olan satışlar karşılanırken, Cuma günü %0.17 değer kazanımı ile 1853.86 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Satışların karşılanmış olması pozitif havayı destekliyor. Haftanın ilk işlem gününde pozitif havanın devamını görebiliriz. 1877$ direncinin kırılması hareketlere tekrar ivme kazandıracaktır. Bu direcinin kırılması durumunda ise 1916 seviyesi üst dirençler olarak takip edilebilir.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Yeni haftaya başlarken piyasalarda gözler ABD kanadından gelecek olan ekonomik verilerde olacak. Bu hafta Tarım Dışı İstihdam verisi haftası ve Cuma günü gelecek olan veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Veri ile birlikte piyasalar FED’in atabileceği adımlar hakkında ipuçlarını artıracaklar. Bununla birlikte Euro bölgesine baktığımızda ise bölgeden gelecek olan enflasyon verisi küresel bazda önem arz ediyor. Enflasyonun halen yüksek rekor seviyelerde gerçekleşmesi AMB’nın sıkılaşma yönünde adım atması konusunda baskıları artırıyor. Diğer yandan Çin kanadında Şangay’da kovid sebebiyle uygulanan bazı kısıtlamaların kaldırılması, bununla birlikte açıklanan destek paketleri genel olarak piyasalarda olumlu karşılandı. Yeni günde ABD kanadında ‘Anma Günü’ sebebiyle piyasalar tatil. Bu sebeple volatilite diğer günlere nazaran bir miktar daha düşük olabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1870 – 1890 – 1915 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1832 – 1807 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Borsa haftaya yükselişle başladı

 

Petrol fiyatları 2 ayın zirvesinde

 

Piyasalar için kritik zirve başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)