E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftaya yatay başladı---

Altın haftaya yatay başladı

Altın haftaya yatay başladı
15 Şubat 2021 - 08:25 borsagundem.com

Altın fiyatı haftanın ilk işlem gününde yatay seyir izliyor

ABD Hazine kâğıdı getirilerinin 11 ayın en yüksek seviyesine yaklaşmasının yarattığı satış baskısına rağmen altın fiyatları, ABD'de yeni korona virüs yardım paketine ve bunun enflasyon bekleyişlerini yükselteceğine yönelik beklentiler ile 1821-1823 dolar/ons bandında tutunuyor.

Analistler, ABD Hazine kâğıdı getirilerini yükselmesinin altın tutmaya devam etmenin fırsat maliyetini yükselttiğini ve bu nedenle bir satış baskısı gözlendiğini belirtseler de, Yellen'in G7 finans liderlerine yaptığı mali teşviklerin devam etmesi çağrısının altına ilgiyi canlı tutmaya devam ettiğini vurguluyorlar.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı şu sıralarda Cuma gününe göre 0.08 artışla 1822,80 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler spot altın için destek seviyesi olarak 1818 doları gösteriyorlar ve buranın kırılması halinde 1801 dolara kadar geri çekilme bekliyorlar. Yukarı harekette ilk direnç 1830 dolar/ons, buranın üzerinde ise 1841 dolar/ons seviyesi bulunuyor.

Petrol fiyatları zirvede

 

Japon Borsası 31 yılın zirvesinde

 

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)