E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftalık kaybına yöneldi---

Altın haftalık kaybına yöneldi

Altın haftalık kaybına yöneldi
26 Temmuz 2019 - 08:47 borsagundem.com

Altın, yatırımcı dikkatlerinin merkez bankası politikalarına yoğunlaştığı haftayı düşüşle kapatmaya yöneldi

Altın yatırımcıların güçlü ABD verileri ve Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) gelen güvercin yorumları değerlendirmesiyle üç haftadan bu yana ilk haftalık kaybına yöneldi. Fed haftaya politika kararını açıklayacak.

Ticaret Bakanlığı'nın Perşembe günkü verilerine göre ABD'de iş ekipmanlarına yönelik fabrika siparişleri bir yıldan uzun bir sürenin en güçlü artışını gerçekleştirirken, ihracat sürpriz bir şekilde arttı. Çalışma Bakanlığı verilerine göre işsizlik başvuruları geçen hafta üç ayın düşüğüne geriledi.

Buna karşın altın için ortam, genişleyici para politikası beklentileriyle hala destekleyici. AMB Başkanı Mario Draghi, AMB'nin Euro Bölgesi'ndeki ekonomik yavaşlamayla mücadelesine yönelik Eylül'de teşvik açıklaması için sahneyi hazırladı. Draghi, Perşembe günkü açıklamasında görünümün giderek kötüleştiğini söyledi. Fed'in 30 – 31 Temmuz toplantısında faiz indirimine gitmesi bekleniyor.

Spot piyasada işlem gören altın Perşembe günü yüzde 0.8 değer kaybetmesinin ardından TSİ 08:30'da kapanışa göre fazla değişmedi. Değerli metal bu hafta yüzde 0.77 ekside bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)