E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftalık bazda hafifçe yükseldi---

Altın haftalık bazda hafifçe yükseldi

Altın haftalık bazda hafifçe yükseldi
18 Ekim 2019 - 11:03 borsagundem.com

Altın fiyatları, zayıflayan dolar, yükselen hisse senetleri, ticaret ve Brexit gelişmeleri ile bu hafta hafifçe yükseldi

 Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini zayıflayan dolar, yükselen hisse senetleri, ticaret görüşmeleri ve Brexit gelişmeleri yanında son veriler sonrası ABD ekonomisinin gücüne ilişkin belirsizliğe çevirmeleri ile birlikte bu hafta hafifçe yükseldi.

Palladyum son beş haftanın en büyük haftalık kazancına yöneldi ve sıkışık arza ilişkin endişeler ile birlikte ons başına 1,800 dolar seviyesine yaklaşıyor.

Otomobillerin çevre kirliliğini önleyen parçalarının üretiminde kullanılan palladyum rekor seviyelerde seyrediyor ve bu yıl yüzde 40 değer kazandı. Bu performans bu metali en iyi performans gösteren emtia arasına soktu.

Altın fiyatları Londra saati ile 07:20'de ons başına 1,489.97 dolar seviyelerinde yatay seyrediyordu. Metal bu hafta yüzde 0.1 yükseldi.

Palladyum Perşembe günü ons başına 1,784.94 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra 1,761.41 dolar civarında sakin seyretti. Fiyatlar bu hafta yüzde 3.6 ile 13 Ekim haftasından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yüzde 0.4 düştükten sonra fazla değişmedi ve Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında seyrediyor. Endeks üst üste üçüncü haftada da düşerek Ocak ayından bu yana en uzun düüşüş serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, hazırladıkları notta, "Palladyumdaki son ralli spekülatif ilgiden ziyade temel faktörlerden destek buluyor," dedi ve "Ve piyasanın görülebilir gelecekte muhtemelen sıkışık kalmaya devam etmesi ile birlikte, fiyatlar için yukarı yönde oldukça fazla bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)