E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın "güvercin" Fed beklentisi ile yükseldi, palladyum rekora çıktı---

Altın "güvercin" Fed beklentisi ile yükseldi, palladyum rekora çıktı

Altın güvercin Fed beklentisi ile yükseldi, palladyum rekora çıktı
19 Mart 2019 - 10:28 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed'in toplantısından "güvercin" işaretler geleceği beklentisi ile yükselişini sürdürdü.

Altın fiyatları, Fed'in bu hafta gerçekleştireceği toplantıdan para politikasına ilişkin güvercin mesajlar gelebileceği beklentisi ile yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Fed'in bu haftaki toplantısında, faizlerde değişikliğe gitmemesi, bilanço daraltma programını sonlandırdığını açıklaması ve bu yılki faiz artırımlarına ilişkin projeksiyonlarını düşürmesi bekleniyor. Karar Çarşamba günü açıklanacak.

Öte yandan, palladyum, oto üreticilerinin katalitik konvertör parçası üretimi için kullanılan bu metali bulmakta güçlük çekmeleri ile birlikte bu yılın kazancını sürdürdü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Spot altın, önceki iki günde yüzde 0.6 yükseldikten sonra yüzde 0.3 tırmanarak Singapur saati ile 13:33'te ons başına 1,307.01 dolara çıktı.

Palladyum yüzde 0.5 kadar yükselerek ons başına 1,587.25 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.2 düştükten sonra yatay seyretti.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Fed yetkilileri, 2019'da ekonomik zayıflığın arttığı bir ortamda, muhtemelen para politikası konusunda sabırlı olacağını işaret edecek," dedi ve "Küresel hisse senetleri, güvercin sinyallerden dolayı kısa vadeli bir destek bulmasına karşın, şirket karlarındaki olası yumuşamadan dolayı zayıflayacak. Altın fiyatları, riskli varlıklara talepten dolayı sorunlarla karşılaşsa bile, piyasaların uzun vadede metali güvenli liman olarak görmelerinden dolayı dayanıklı olacaktır" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş ve platin yüzde 0.3 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)