E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarıyla ilgili kötü haber: Sert dalgalanma! ---

Altın fiyatlarıyla ilgili kötü haber: Sert dalgalanma!

Altın fiyatlarıyla ilgili kötü haber: Sert dalgalanma!
14 Eylül 2021 - 17:28 borsagundem.com

ABD enflasyon verisi öncesi 1784 dolar civarında hareket eden ons altın fiyatı; kritik veri sonrası 1800 dolar seviyesine kadar çıktı.

Altın yatırımcısının gözü, bugün ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisindeydi. ABD enflasyon verisi öncesi 1784 dolar seviyesinde hareket eden ons altın fiyatı, beklentilerin altında gelen veri sonrası 1780 dolar seviyesine geriledikten sonra 1800 Dolar seviyesine tırmandı; dolar endeksinde ise gerileme yaşandı. Ons altın fiyatı, saat 17.04 itibarıyla 1792 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Hürriyet'teki habere göre; Ekonomistlerin beklentisi, ABD enflasyonunun ağustos ayında sınırlı da olsa geri çekileceği yönünde olurken; ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarına ilişkin yol haritasını etkileyebileceği gerekçesiyle piyasalar açısından oldukça kritik görülüyordu.ABD temmuz ayı enflasyonu, yıllık bazda yüzde 5,4 seviyesine yükselerek 13 yılın en yüksek seviyesinde hareket ettirmeyi sürdürmüştü.

ABD ENFLASYONU

ABD’de yıllık enflasyon ağustos ayında beklentiler dahilinde yüzde 5,3 olurken; aylık enflasyonun ise yüzde 0,4 oranında artması beklenirken yüzde 0,3 seviyesinde artış gerçekleşti.

ALTIN İÇİN UFUKTAKİ KÖTÜ HABER

Eral Karayazıcı - Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü

ABD enflasyon oranı beklentilerin oldukça altında bir gerçekleşmeye sahne olunca ilk piyasa reaksiyonu dolar negatif altın pozitif oldu. Geçen hafta 1830 dolar seviyesini test edip haftayı 1787 Dolar ile tamamlayan ons altın, veri öncesi yine bu değere yakın işlem görüyordu.

Enflasyon verisini takiben ons altın 1800 dolara kadar yükselirken, dolar endeksinde de 92,6'dan 92,3'a kadar geri çekilme yaşandı. Düşük enflasyon altın adına oyun değiştirici olur mu derseniz açıkçası sanmıyorum. Çünkü, ABD Merkez Bankası (Fed) çok yüksek olasılıkla önümüzdeki üç toplantıdan birinde varlık alımlarında kesinti kararını alacak ve 2022 başından itibaren uygulayacaktır. Altın için ufuktaki kötü haber gibi görülebilecek bu beklenti gerçekleşip ajandadan düşmedikçe yaşanacak değer artışlarının geçici ve kısıtlı kalması daha muhtemel.

ABD'de enflasyon beklentilere paralel geldi

 

Altın, enflasyon sonrası sıkıştığı banttan çıkacak mı?

 

Altında kritik gün!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arifhan15 Eylül 2021 06:00

    Osman Hamdi çınar denen gevsak senin aşağılık zihniyetli partilerin ne yapıyor onu haber ver sadece saçma sapan heykel ve millete eziyet girdiğiniz heryeri talan eden çekirge sürüsü gibisiniz şimdiye kadar ne yaptınız elle tutulur siz önce hiçbir vizyonu bilgisi projesi olmayan bir adamı 10 seçim kaybettiği halde koltuğundan alamadınız birde kalkmış bizim mahalleye laf yetiştiriyor haspa saman var yermisin

  • ZELİHA KARAKAŞLI14 Eylül 2021 21:01

    Tüm dünya da enflasyon yükselecek ve faizler enflasyondan düşük olacak altın düşecek hemi.bakın görürsünüz altının gr yılsonuna 1500 TL olacaktır.milletin altınlarını sattırıp kendileri alacaklar.

  • AHMET ÖZBİR14 Eylül 2021 18:08

    HER taşın altından bu USA KILsası çıkıyor. Yeter artık ya, bu zalime haddini bildirecek bir devlet, BİN MİLLET yok mu ya? Onun KAN'lı parasını takip et, enflasyonunu seyret, TARIM DIŞI'sını elle, ONS Altını'nı okşa, borsasıyla COŞ ya da GÜMLE! Aman Allahım YOK OLSUN BÖYLE EMPERYALİST DEVLET, TÜRKİYEMİZ VAROLSUN ELBET.

  • Osman Hamdi çınar14 Eylül 2021 20:25

    Ahmetli ozbir denen zavallı adamın her konuda maasallah Fikri var hayret bugün trollugunu yaptığı Parti'nin hakkında yorumu Yok hayırdır sendemi anladın 4. 5 kurumda maaş alanları SGK vurgunu pudra şekeri deve sidigi birseferde bir şey olmaz diyenleri 128 milyar dolar i döviz rezervi nin eksi oluşunu böyle uzayıp gidiyor tüm olumauluklar.ayroca ABD ye kafa tutma da iyi ha