E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltın fiyatlarındaki düşüşün nedenlerini ABD'li banka açıkladı---

Altın fiyatlarındaki düşüşün nedenlerini ABD'li banka açıkladı

Altın fiyatlarındaki düşüşün nedenlerini ABD'li banka açıkladı
18 Şubat 2021 - 15:01 borsagundem.com

Son dönemde altın tüm dünyada büyük bir inişe geçerken ABD’nin en büyük ikinci bankası olan Bank of America, altın tahminini yayımladı. İşte 7 ay sonra 400 TL’nin altında işlem gören altınla ilgili Bank of America’nın açıkladığı üç düşüş sebebi...

Dünyanın en büyük 8’nci, ABD’nin ise JP Morgan’dan sonra en büyük bankası olan Bank of America, altın fiyatındaki düşüşe dair raporunu yayınladı.

Bank of America’nın (BofA) raporunda düşüşün nedenleri, “Dünyadaki merkez bankalarının altına fiziksel talebinin düşmesi, Covid-19 sebebiyle oluşan pandemide kişilerin tasarruf tedbirleri sebebiyle mücevher alımını azaltması ve yatırımcıların altın alma konusundaki ilgisizliği" olarak sıralandı.

Altına talebin zayıfladığına dair işaretler

NTV'deki habere göre; Dünyadaki merkez bankalarının altın alımları piyasasının temelini oluşturduğunu belirten BofA, altına talebin "zayıfladığına" dair işaretler olduğunu söyledi.

Dünya Altın Konseyi de geçtiğimiz ay yayınladığı raporunda 2020 yılında bir önceki yıla göre merkez bankalarının yüzde 60 daha az altın aldıklarını belirtmişti.

'Mücevher satışları hayal kırıklığı yaratıyor' mesajı

Bank of America’nın raporunda Covid-19’un sebep olduğu pandemi sebebiyle kişilerin tasarruf tedbirlerini artırdığı belirtilirken Hindistan ve Çin’deki büyük mücevher şirketleri art arda yaptıkları açıklamalarda “Mücevher satışları hayal kırıklığı yaratıyor” mesajı verdi.

Yatırımcılar artık altını tercih etmiyor

Bank of America, altın fiyatlarındaki düşüşün son nedenini ise yatırımcının artık altına yönelmemesi olarak belirtti. Fiziksel piyasalarda altın satışının büyük bir azalma yaşadığını belirten BofA, geleneksel piyasalarda rüzgarın tersine esmeye başladığını söyledi.

Joe Biden etkeni

Özellikle ABD’de merkez bankasının olumlu yorumlarının ardından ABD doları ve hazine getirilerindelki artış ve ülkede açıklanan olumlu üretim verileri de altın fiyatlarında düşüşe neden olan diğer etmenlerden. Joe Biden’ın hayata geçirmeyi planladığı 1,9 milyar dolarlık teşvik paketi de kişilerin altına olan yöneliminin azalmasına neden oldu.

İnişe rağmen yüzde 17 artış bekleniyor

Altının düşüş sebeplerini sıralayan Bank of America, bu sebeplere rağmen ons altının yılı 2 bin doların üzerinde tamamlayacağını tahmin ettiğini belirtti.

Spot piyasada 2020 yılında yüzde 22 artışla ilk kez 2 bin doların üzerini gören ons altın 2021’in ilk bölümüne düşüş trendiyle girerek yüzde 6 düşüşle bin 800 dolar seviyelerine gerilemişti.

Geçtiğimiz gün dünya piyasalarında bin 790 dolardan işlem gören ons altın ile ilgili BofA, altının 2020 yılına da zorlu bir süreçle başladığını, bu durumun toparlanacağını ve 2021 yılında altının ortama 2 bin 63 dolar seviyelerinde işlem göreceğini söyledi.

Altın fiyatlarında toparlanma hareketleri

 

Altın dipten geri döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI18 Şubat 2021 17:45

    bunların hepsi oyun.abd karşılıksız doları basarak ve tüm dünya ya oyuna getirerek sürekli altının onsunu düşürüp kendisi tüm dünya altınlarını toplamaktadır.altın en fazla gr 375 TL olur sene sonu 750 TL olacağını düşünmektedir.

  • mantık18 Şubat 2021 15:46

    Altın en sağlam yatırım aracıdır.  Ancak fonlardaki  altın alım satımı gerçek değil sanal fiyatlandırma olduğunda  hisse senedi gibi spekülasyon ve maniplasyona maruz kalıyor.  2  yıla kalmaz tahmin dilemez rakamları  bulacaktır.  Çünkü  teknolojik gelişmelerin  de altın kullanımını arttıracağını  düşünüyorum.