E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltın fiyatlarında yükseliş sürüyor---

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor
13 Şubat 2020 - 09:27 borsagundem.com

Akbank Ekonomik Araştırmalar Bölümü tarafından hazırlanan günlük bültende Yurt içinde takip edilecek olan Aralık ayı sanayi üretimi verilerine dikkat çekiliyor.

Yurt dışında Çin ekonomisinin2020’de yavaşlayabileceği belirtiliyor

Küresel çapta Almanya ve ABDenflasyon verileri açıklanacak

$/TL güne 6,04 düzeylerinden başlıyor

Fed Başkanı Powell Kongre sunumlarının ikinci gününde yaptığı açıklamalarda, ABD ekonomik görünümüne ilişkin güvenini yineledi.

Powell, Çin’de üretimde yaşanan kesintiler ve seyahat kısıtlamalarının, tedarik zincirlerini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Ayrıca ABD’nin Çin’e olan ihracatı yakın gelecekte baskılanabilecek. Powell daha uzun vade için ise, gelir eşitsizliğine ve ülkede artan kamu borcuna dikkat çekti. Euro Bölgesi’nde dün açıklanan sanayi üretimi ise Aralık ayında, mevsimsellikten arındırılmış aylık bazda, %2,1 geriledi.

Küresel piyasalarda ise dün ABD temel hisse senedi piyasası endekslerinin %0,6 ilâ %1 aralığında alıcılı seyretmesinin ardından,Korona virüsü ile ilgili gelişmelere odaklanan Asya hisse senedi piyasalarında bu sabah satıcılı bir seyir söz konusu. Çin Devlet Başkanı Jinping, virüsle mücadele konusunda olumlu sonuçlar alındığını belirtti. Kredi derecelendirme Kuruluşu S&P ise Çin’in ekonomik büyümesinin 2020 yılında %5’e kadar gerileyebileceğini açıkladı. Çin ekonomisi, 2019 yılında %6,1 büyüme göstermişti.

ABD 10 yıl vadeli devlet tahvili getirileri %1,60 ile göreli düşük seyrini sürdürürken, dolar endeksi ise ılımlı güçlenme eğilimine devam ediyor, bu sabah 99 düzeylerinde. ¬/$, Euro Bölgesi’nde göreli zayıf açıklanan ekonomik verilerin etkisiyle, gerilemeye devam ediyor, bu sabah 1,0870 seviyelerinde. Güçlü seyreden riskten kaçınma eğilimiyle, $/Yen bu sabah 109.8 düzeylerinde.

Yurt dışında bugün, Almanya’da ve ABD’de açıklanacak Ocak ayı enflasyon verileri ile ABD Ocak ayı ortalama reel saatlik kazançlar, piyasa yönünde etkili olabilir.

Yurt içinde ise bugün Aralık ayı sanayi üretimi verileri takip edilecek. Faizlerdeki düşüş, kredilerdeki artışla ve bir önceki yılın düşük bazının da etkisiyle sanayi üretiminde artışın sürmesini bekliyoruz. Yurt içi piyasalarda ise $/TL güne 6,04 düzeylerinden başlıyor.

Devlet borçlanma piyasasında gösterge faiz son dört işlem gününde toplam 71 baz puan arttı ve dün günü %11,01’den kapattı. 10 yıl vadeli tahvil getirileri dün 5 baz puan azalışla günü %11,18’den tamamladı. 5 yıllık CDS’ler bu sabah 271 baz puan seviyesinde. BIST100 endeksi günü %0,2 yükselişle tamamladı.

Avrupa borsalarında yükseliş devam etti. Eurostoxx-600 endeksi dün günü %0,6, bankacılık endeksi de %1,6 primle tamamladı.

Almanya’nın DAX endeksi rekor seviyesini tazeledi. ABD vadeli piyasalarında bu sabah hafif satıcılı bir seyir görülüyor.

Brent petrol bu sabah sınırlı düşüşle 55,7 $/varil seviyesinde. Son iki günde %4,7 artan petrol fiyatları, virüse yönelik haberlerin etkisiyle bu sabah hafif ekside. Altın fiyatları ise güvenli liman talebiyle yükselişte bu sabah 1.574$/onsseviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)