E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında 'tahvil' etkisi---

Altın fiyatlarında 'tahvil' etkisi

Altın fiyatlarında 'tahvil' etkisi
17 Ağustos 2022 - 10:14 borsagundem.com

Altın, ABD'de ekonomik aktiviteye ilişkin farklı yönlerde gelen sinyaller ve Fed'in faiz artış patikasına yönelik fiyatlamaların etkisiyle yatay bir görünüm sergiledi.


Altın, yatırımcıların ABD ekonomik verileri ve Fed’in faiz artış patikasını değerlendirmesi sonrası artan tahvil getirilerinin etkisiyle yatay bir görünüm sergiledi.

Güne 1.782 dolardan başlayan spot altının onsu 1.777 dolar civarında dengelendi.

Salı günü yayımlanan veriler ABD konut inşaatında beklentilerin üstünde bir düşüş olduğunu gösterirken ABD fabrikalarında üretimin ise Temmuz ayında son 3 ayın ilk yükselişini kaydettiğine işaret etti.

Altın, Çarşamba günü yayımlanacak ve bir sonraki faiz artışına dair ipucu verebilecek Fed’in Temmuz toplantısına dair tutanaklarına odaklanmış durumda.

Tutanakların yayımlanması öncesinde “kahin” olarak anılan ekonomist Nouriel Roubini piyasaların para politikasında bir değişim beklediğini fakat 2023 yılında faiz indirimlerinin hayal görmek olduğu konusunda uyardı.(Bloomberg)

Petrolde yükseliş

 

Çinko ve alüminyum fiyatlarında artış

 

Güneş enerji santrallerinde büyük kriz!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)