E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında sert düşüş---

Altın fiyatlarında sert düşüş

Altın fiyatlarında sert düşüş
03 Mayıs 2022 - 08:20 borsagundem.com

Fed'in bu hafta çarşamba günü açıklanacak faiz kararında güçlü faiz artışı beklentisi altın fiyatlarındaki baskısını sürdürüyor.


Küresel piyasalarda Fed'in agresif bir politika ile faizlerde güçlü bir artışa gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Powell'ın demeçleriyle güçlenen bu olasılık ve ABD Dolarındaki güçlü yükseliş trendi altın fiyatlarındaki baskıyı artırıyor.

2022'nin ilk ayındaki düşüşün ardından spot altın fiyatları geçen nisan ayını da düşüşle kapattı. Altın fiyatları 1.937 dolarla başladığı nisan ayı içerisinde 2.000 dolar sınırına kadar tırmandıktan sonra son haftalardaki sert düşüşlerle 1.900 doların altına inmişti. Altındaki düşüş Fed baskısıyla mayıs ayının ilk işlemgününde de sürüyor. Spot altının onsu bugün yüzde 2'ye yaklaşan düşüşle 1.854 dolara kadar geriledi.

Gram altında yatay seyir

Bayram tatili nedeniyle yurt içinde piyasalarda işlem yapılmazken küresel piyasalarda güçlenen doların etkisiyle kurdan destek alan gram altın fiyatları yatay seyrediyor. Altın fiyatlarındaki düşüşlerin dolar/TL kurundaki yükselişle dengelendiği gram altın 900 liranın hemen altında işlem görüyor.

Düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği dolar/TL, 14,90'ın üzerini test ettikten sonra bir önceki kapanışa göre yüzde 0,5 civarı artışa 14,87'ler düzeyinde seyrediyor.

Altın Fed' e odaklandı

Küresel piyasalarda birçok varlık sınıfında olduğu gibi altında da gözler Çarşamba günü açıklanacak Fed kararına çevrildi.

Piyasa aktörleri Fed'in bu toplantıda 50 baz puan artış yapmasını beklerken, Haziran toplantısında 75 baz puanlık artış da fiyatlanıyor.

MB altın rezervini artırmada dünya ikincisi

 

Küresel altın talebinde artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre demir04 Mayıs 2022 14:32

    Gorecez altin cikacakmi dusecekmi

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 12:51

    Tedbiren adımlar atılıyor. ABd tavhilleride aynı biçimde. özeti.. yaaa abd adım atacak nasıl tablo çıkacak ? usd ciddi değer elde eder ise altından kodamanların paraları abd ye  tahvillere vb kayar mı ? örnek. atıyorum 1 milyar usd fon işleten kurumum var. ben yüzde1 kazansam, yada abd enflasyonu +yüzde 10 kazansam şükür derim. bu dev balinalar paralarını nereye götüreceğine karar verecek. çünkü çok para derdi de çok. x ülke parası erise Türkiye mesela adam zarar... yada Rusyade olsa yine zarar yada ambargo vb içinde olsa gene zarar. o bakımdan dev balinalar kurumlar ağır abiler ABD dünya yönetiyor orada usd tahvil garantide olacak yatacak para hayali kurabiliyor. mevzu o. yoksa Tc de borsada eriyen tl de yada avrupada enerjı sorunlu almanya, breexıt ingiltere, ambargo yiyebilir denen çin :D abd oyunu kurdu : )) İnsanlık sevgim yazdım gene :D Rakip yapıyorum ekonomiyi kendime :D 

  • kurt borsacı03 Mayıs 2022 12:39

    yılların kurtu olarak gram altın 800 tl.nin altına gelirse bodozlama dalarım.

  • Yorum03 Mayıs 2022 12:29

    Altın ve tüm emtialar düşecek küresel bir durgunluk var o her mala günlük etiket koyanlar sinek avlıyacak bu son dönemde taşınır taşınmaz kim ne aldıysa elinde patlıyacak aldığı fiyattan ucuza satmayacak nedeni çok basit emtiyafiyatları düşme eğiliminegirince malın üretim maliyeti de düşecek böyle olunca son dönemde alınıp satılan malların fiyatı yeni üretimden çıkan malın fiyatından daha pahalı olacak yakında piyasa doyguluga varınca yaprak kımıldamaz

  • Tracy03 Mayıs 2022 11:55

    Tum metalleri satiyorum, cash ideal

  • Ali03 Mayıs 2022 11:25

    Altın almanın zamanı geliyor.

  • AhmetK03 Mayıs 2022 10:31

    Bu savasta bile altın artmadıysa işi zor. Manasız ve sacma buldugum coinler sanırım gercejten altının yerını alıyorlar..

  • Selim03 Mayıs 2022 11:26

    Coin lermi güldürme beni . Hepsi çöp olacak.

  • Naim03 Mayıs 2022 08:59

    Altın arzı azaldığı için başta fed olmak üzere merkez bankaları insanların elindeki fiziki altını alma peşinde, fed in faiz artırımının piyasayı fiyatladığını en fazla altının 860 seviyelerine gelecektir. Sonrası yine yukarı uzun vade yatırımcısı bu enflasyon ortamında hiç bir şekilde zarar etmez. Ytd.