E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında gerileme---

Altın fiyatlarında gerileme

Altın fiyatlarında gerileme
05 Ekim 2021 - 08:06 borsagundem.com

ABD Doları'nın güçlenmesi uluslararası piyasalarda altın fiyatını geriletti

Uluslararası piyasalarda altın fiyatı, ABD Doları'ndaki güçlenmenin ardından yönünü aşağı çevirdi. Artan enerji fiyatlarının ekonomik aktiviteyi zayıflatmasının riskli varlıklara yönelik iştahını azaltması ise altın fiyatının destek seviyelerinde tutunmasına yardım ediyor.

Dün, 23 Eylül'den bu yana ilk kez 1770 dolar/ons seviyesinin üzerini gören spot altın şu sıralarda düne göre yüzde 0,60 kayıpla 1759 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Geçen iki ayın büyük kısmını dar bir fiyat aralığında geçiren gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Dolar/TL ’deki yükselişle bu dar bandı yukarı yönde kırmıştı. 500 TL civarında yatay bir seyir izleyen gram altın, Temmuz ortasından bu yana en yüksek seviyelerde bulunuyor.

Analistler, ABD'de enflasyonun beklendiği kadar geçici olmayacağı,  öngörülenden daha uzun süre yüzde 2 seviyesinin üzerinde kalacağı yönündeki değerlendirmelerin altın fiyatına destek vermeye devam edeceğini öngörseler de, Fed'den beklenen varlık alım azaltımı kararı öncesinde 1740-1785 dolar/ons bandının dışına çıkılamayacağını savunuyorlar.

Piyasanın yönünde, ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi de belirleyici olacak.

Asya borsaları düşüşte: Japonya'da kayıplar yüzde 3'e yakın

IMF, salgında 86 ülkeye 110 milyar dolardan fazla finansman sağladı

ABD borsaları günü sert düşüşle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)